Wie, wat en waar? StartupAmsterdam lanceert interactieve startup-kaart

Wie, wat en waar? StartupAmsterdam lanceert interactieve startup-kaart

This article will take you 2 minute(s) to read

Amsterdamse tech-startups kiezen als het even kan voor de binnenstad, investeerders zitten voornamelijk in Zuid en coworking spaces vind je overal in de stad. Met de lancering van een interactieve kaart maakt StartupAmsterdam inzichtelijk waar het op startup-gebied allemaal gebeurt in de hoofdstad.

588 Amsterdamse startups

De startup-kaart is sinds vorige week live en heeft momenteel gegevens van 588 tech startups die in Amsterdam gevestigd zijn. De mashup is een onderdeel van het actieprogramma StartupAmsterdam van de afdeling Economische Zaken Gemeente Amsterdam. Doel van het programma is om Amsterdamse startups internationaal meer op de kaart te zetten. In dit geval is dat heel letterlijk te nemen.

Berlijn en Londen voorbij

Eerder dit jaar sprak de Amsterdamse wethouder economische zaken Kajsa Ollongren (D66) al de ambitie uit om de stad in de top 3 van startup-steden in Europa te krijgen. Met een actieprogramma en een budget van € 5 miljoen wordt daarmee de aanval geopend op startupsteden Berlijn en Londen.

Sorteren en vergelijken

De interactieve kaart is een eerste concrete stap. Op de startup-kaart staan niet alleen de vele Amsterdamse startups, ook buitenlandse tech-startups met voet aan de grond in Amsterdam zijn terug te vinden. Er kan ook gesorteerd worden op investors en services. Via ‘insights’ krijg je chronologisch belangrijke mijlpalen te zien van bedrijven in Amsterdam. Verder zijn de gegevens van startups op verschillende manieren te sorteren en te vergelijken met bedrijven uit andere delen van de wereld. De gegevens zijn afkomstig uit de database van het Nederlandse Dealroom.co. Startups die nog niet op de kaart staan, kunnen zich daar inschrijven om ook meegenomen te worden.

Grasduinen tussen startups

Volgens de website van StartupAmsterdam heeft de startup-kaart als doel om de startupscene in de hoofdstad transparant te maken ‘voor iedereen die daarin geïnteresseerd is’, waarbij voornamelijk wordt gemikt op tech-entrepreneurs, business angels en investeerders uit de hele wereld die zaken willen doen in Amsterdam. Zelf grasduinen in de startup-map van Amsterdam doe je hier.

Leave a Reply

*