FuseHack gaat dit weekend van start

FuseHack gaat dit weekend van start

This article will take you 1 minute(s) to read

Hackathon Fusehack, georganiseerd door Araik en Rens Gingnagel (geen familie!), gaat dit weekend van start in B. Amsterdam. Op zaterdagochtend wordt het evenement geopend met een panel bestaande uit Alexander Klöpping (Blendle), Boris Veldhuijzen van Zanten (The Next Web) en Martijn de Kuijper (Revue). Zo’n 250 studenten gaan de “strijd” met elkaar aan. De hackathon wordt internationaal opgepikt. Zo vliegen er mensen uit onder andere Israel en Canada in.  

Araik (15) heeft al een achtergrond in hackathons. Eerder organiseerde hij, op 13 jarige leeftijd, met ondernemer Jesse van Doren de World Hackathon Day. Dit werd destijds opgepikt door onder andere RTL Nieuws en het Jeugdjournaal. Nu is hij, samen met zijn mede-oprichter en vriend Rens (22) klaar voor een nog grotere uitdaging: Fusehack.

De deelnemers gaan in teams van 5 aan de slag met een case, bijvoorbeeld met thema’s gekozen door de organisatoren. Deelnemers mogen echter zelf ook een case bedenken die ze zelf tof lijkt. Veel bedrijven stellen bovendien hun API beschikbaar waarin de deelnemers mogen werken.

De 2 hebben, samen met hun team bestaande uit Stan Schalij (20), Tycho Litjens (18) en Nando Bennis (17),  diverse grote namen als sponsoren weten te strikken. Zo heeft Booking.com zijn eigen jazz-cafe en hebben ook MessageBird, Yacht, Usabilla en Blippar aangegeven als sponsor aanwezig te zijn.

Dit weekend komt er een uitgebreid verslag op Silicon Canals, onder andere met interview met deelnemers en sponsoren.

Leave a Reply

*