Startups krijgen inspiratie van Richard Branson op dit event

Startups krijgen inspiratie van Richard Branson op dit event

This article will take you 2 minute(s) to read

Er waren eens twee jonge ondernemers in de entertainmentbranche. Ze leefden hier niet ver vandaan en vonden het maar wat vreemd dat topondernemers alleen bij CEO’s of Twan Huys’ Collegetour aanschuiven, en nooit voor het grote publiek spreken. Terwijl juist startende ondernemers veel profijt hebben van de adviezen van geslaagde entrepreneurs.

Inspiration360

Om ook startende ondernemers toegang te geven tot topsprekers, halen Robert de Vries (oprichter van sprekersbureau Quality Bookings) en Niels Houtepen (tv-presentator en creatief directeur bij Just Media Group) hun held Richard Branson naar de Ziggo Dome. Op 4 oktober 2016 is de Engelse ondernemer te zien tijdens een avond die de organisatoren typeren als ‘een combinatie van entertainment en infotainment’. De naam van het event? Inspiration360. De inzet is niet minder dan ambitieus: inspiratie op het allerhoogste niveau met het levensverhaal van de sprekers, die hun visie op de uitdagingen van de toekomst geven. Richard Branson wordt op het event vergezeld door twee andere sprekers, van wie de organisatie de namen later bekendmaakt.

Voorbeeld

Branson richtte zo’n 40 jaar geleden platenlabel Virgin op, waar onder meer The Sex Pistols en Genesis platen uitbrachten, startte een vliegtuigmaatschappij en wil ruimtevaart beschikbaar maken voor een groot publiek. De selfmade Londenaar is nu goed voor bijna 5 miljard euro en brengt zijn dagen op de Britse Maagdeneiland al kitesurfend door. Overigens hoef je niet te denken dat de ondernemer op de Maagdeneilanden woont wegens de fiscale voordelen; Branson claimt vooral fan te zijn van het tropische-, en niet het belastingklimaat.

‘Een droom die uitkomt’

Aan bovenstaande foto is geen Photoshop te pas gekomen. Richard Branson doet wat hij wil en leeft de droom. En die droom willen De Vries en Houtepen nu beschikbaar maken voor het grote publiek. Dit zou dan ook de eerste keer zijn dat ook startende ondernemers toegang krijgen tot Branson. Waarom dat niet eerder lukte? De Vries: “Denk eens aan de absurd hoge toegangsprijzen of een exclusief toegangsbeleid bij veel events. Het is fantastisch dat we ’s werelds meest flamboyante topondernemer hebben vastgelegd en hem hiermee kunnen presenteren aan het grote publiek. Vier jaar geleden was hij voor het laatst in Nederland. Dat het ons gelukt is om hem hier te krijgen, is een droom die uitkomt.”

De pre-sale start per direct, de ticketverkoop op 9 mei.

Leave a Reply

*