Dit is de toekomst van het Nederlandse startup ecosysteem [video’s]

Dit is de toekomst van het Nederlandse startup ecosysteem [video’s]

This article will take you 2 minute(s) to read

Deze week staat met twee grote conferenties geheel in het teken van startup’s: StartupFest Europe 2016 en The Next Web. Dat is een overvloed aan inspiratie, vooral uit het buitenland. Maar hoe staan we er zelf eigenlijk voor? Bram Kanstein ging in samenwerking met Rabobank op onderzoek uit naar de toekomst van het Nederlandse startup ecosysteem.

Bram’s Startup Skype

Voor wie hem niet kent: Bram Kanstein is founder van het gerenommeerde Startup Stash, een handige en uitgebreide online toolbox voor startups. Eerder werkte hij voor The Next Web en ProductHunt.Om het Nederlandse ecosystem in kaart te brengen interviewt Bram via Skype verschillende ervaringsdeskundigen en bespreekt hij de onderwerpen waar iedere startup vroeg of laat mee te maken krijgt: starten, funding, talent, regelgeving en groei. Het resultaat zijn vijf interessante video’s waarin je per onderwerp mooie insights krijgt over de staat en toekomst van het Nederlandse startup ecosysteem.

#1: starten

#2: talent

#3: funding

#4: groei

#5: regelgeving

Ervaringsdeskundigen uit het ecosysteem

In de video’s komen de volgende ervaringsdeskundigen aan het woord:
  •  Jord Cuiper (@jordcuiper), Founder Fanly.
  • Jorg Ruis (@jruis), CMO Message Bird.
  • Thijs Gitmans (@tgitmans), Investor Mainport Innovation Fund.
  • Willem Sodderland (@sodderland), Founder Seamore Food.
  • Edwin van de Wijngaard (@EvdWijngaard), Community Banker – Rabobank
  • Jeroen Brouwer (@raboaenv), Starterscoördinator en bedrijvenadviseur – Rabobank
  • Adam Anders (@alaagain), Managing partner – Anterra Capital

Rabobank & StartupFest

Startup Fest Europe is een Europees topevenement op het gebied van innovatie. Het brengt mensen met ideeën en mensen met geld bij elkaar om deze ideeën werkelijkheid te maken. Onder anderen de CEO’s van Apple, Uber en Adyen geven acte de présence tijdens het programma, dat plaatsvindt van 24 tot en met 28 mei 2016 in Nederland. De Rabobank is founding partner van StartupFest Europe.

Verdieping

Mocht je behoefte hebben aan verdere verdieping, dan kun je de gehele interviews die Bram met de ervaringsdeskundfigen hield bekijken via zijn YouTube account.

Leave a Reply

*