The Next Web Conference wordt groter dan ooit – dit zijn de eerste toffe sprekers

The Next Web Conference wordt groter dan ooit – dit zijn de eerste toffe sprekers

This article will take you 2 minute(s) to read

Vorige maand kondigde The Next Web al aan dat hun aankomende conferentie, in 2016, de grootste ooit zou worden. Met de bekendmaking van de eerste vier keynote speakers, wordt een direct stuk duidelijker hoe ze dat waar willen gaan maken. Snelgroeiende techbedrijven als Reddit, Basecamp, Optimizely en Zalando betreden het podium.

Reddit en Optimizely

Steve Huffman, Peter Koomen, Robert Gentz en Jason Fried zijn de eerste namen die zijn aangekondigd. Steve Huffman is de co-founder en CEO van Reddit, wereldberoemd sociaal netwerk en één van de grootste sites op het internet. Peter Koomen is co-founder en CFO van Optimizely, dat gespecialiseerd is in A/B testen. Het bedrijf werd opgericht nadat de andere co-founder Dan Siroker in 2008 Barack Obama aan $60 miljoen aan giften hielp voor zijn verkiezingsstrijd door slim te experimenteren met de site.

Zalando en Basecamp

Robert Gentz is CEO en co-founder van Zalando, een van ‘s wereld grootste e-tailers. De van oorsprong Duitse site is opgericht in 2008 en is het bedrijf dat het snelste van Europa groeide naar een miljard euro omzet. Op dit moment ‘doet’ Zalando zo’n €2,2 miljard per jaar en zijn ze gewaardeerd op €7 miljard. Tot slot wordt bekend gemaakt dat Jason Fried het podium zal betreden op The Next Web Conference. Hij is co-founder en CEO van projectmanagement platform Basecamp. Het bedrijf bestaat inmiddels 10 jaar en heeft naar eigen zeggen ruim 15 miljoen mensen geholpen om orde in de chaos van hun dagelijkse werkleven te scheppen.

vlnr: Steve Huffman, Peter Koomen, Robert Gentz en Jason Fried.

vlnr: Steve Huffman, Peter Kooman, Robert Gentz en Jason Fried.

#TNW16, groter dan ooit

Er zijn volgens The Next Web nog 21 andere sprekers vastgelegd, wie dat zijn zal de komende tijd bekend gemaakt worden. Eerder maakten ze al bekend dat hun conferentie volgend jaar wordt uitgebreid van een tweedaags evenement, naar een festival dat vijf dagen duurt. Dat geeft een stuk meer ruimte om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van technologie, marketing en innovatie aan bod te laten komen. Er zijn tien verschillende podia en er komen zo’n 500 exposanten. Er worden een goede 20.000 bezoekers verwacht.

2-voor-de-prijs-van-1

The Next Web Conference vindt plaats in Amsterdam en wordt gehouden van 24 tot en met 28 mei. Pre-sale van de tickets begint op 14 oktober, maar om aanspraak te maken op een 2-voor-de-prijs-van-1 aanbieding moet je pre-pre-sale registreren via deze link.

Leave a Reply

*