#TNW15: Bij de startup Spacebase boek je direct een eventlocatie

#TNW15: Bij de startup Spacebase boek je direct een eventlocatie

This article will take you 2 minute(s) to read

Een probleem waar we allemaal wel bekend mee zijn is het vinden van een geschikte locatie voor je evenement. Of het nou een workshop, een conferentie of vergadering betreft, het bezorgt menig organisator kopzorgen de juiste locatie hiervoor te vinden. Enter Spacebase: een boekingsplatform voor het reserveren van dit soort venues. 

Hoe het begon

Spacebase is opgericht in Berlijn door Julian Host (CEO) en Jan Hoffmann-Keining (Marketing & PR). De inmiddels bekende katalysator was frustratie. Frustratie om het feit dat het vinden van een geschikte locatie enorm veel tijd kost en dan vaak eindigt in het boeken van een inspiratieloze omgeving die niet goed aansluit bij de behoeften van dat betreffende event. Samen met angel investor Stefan van Ekbergh (heeft een eigen Wiki, dus cool) en zijn team hebben ze Spacebase sinds de oprichting in augustus 2014 uitgebouwd. Inmiddels heeft het bedrijf 14 medewerkers.

1000 locaties

Inmiddels heeft Spacebase 1000 locaties in 14 steden in 10 landen. Het portfolio wordt naar eigen zeggen beheert door een wereldwijd netwerk ‘space scouts’ (+1 voor de naam, wie wil dat niet zijn). Je kunt locaties boeken in Steden als Tel Aviv, Londen en Parijs. Ook Nederland is represented. In Amsterdam zijn inmiddels 169 locaties aangesloten, van Spaces tot een Beurs van Berlage.

Hoe werkt het?

Via de site vul je eenvoudig de locatie, soort evenement en voor hoeveel personen dit evenement is in. Vervolgens rollen er een aantal opties uit waar de prijs per persoon per dag of een totaal prijs wordt gegeven. Een fijn, overzichtelijk setje foto’s vertelt je wat je kunt verwachten van de locatie. Bevalt het? Dan kun je een reservering aanvragen, deze wordt binnen 24 uur bevestigd. Hoe dit in de praktijk uitwerkt hebben we niet getest.

Achter het net vist

Vreemd is wel aan dit systeem is dat de datum pas na de eerste drie variabelen gevraagd wordt. Het lijkt er dus op dat het mogelijk is dat je achter het net vist doordat de venue al bezet is tijdens de periode van jouw voorkeur. Los daarvan is dit systeem een verademing, niet in de laatste plaats door de eenvoud. Ook het feit dat deze locaties overzichtelijk weergegeven worden is prettig en dat ‘t op internationaal niveau is al helemaal een surplus.

Extra service

Als extraatje regelt Spacebase ook nog randzaken voor je als catering, een fotograaf en dat soort dingetjes. Voor zover die niet door de venue zelf aangeboden worden. Daarmee is Spacebase dus meer dan louter een boekingsplatform, maar werpt zich op als volwaardig eventorganisator.

Leave a Reply

*