Amsterdamse startup Wercker krijgt 4,5 miljoen dollar voor dev-platform

Amsterdamse startup Wercker krijgt 4,5 miljoen dollar voor dev-platform

This article will take you 1 minute(s) to read

De Nederlandse startup-wereld is niet de wereld waar de miljoenen je elke dag om de oren vliegen. Maar als het raak is, dan is het ook goed raak. Amsterdamse startup Wercker maakt bekend dat ze een Series-A investeringsronde van $4,5 miljoen hebben gesloten. De investering komt grotendeels uit Nederland, van het Amsterdamse INKEF Capital.

Software testen en opleveren

Wercker biedt een continuous delivery platform wat het voor ontwikkelaars van software makkelijker maakt om snel en efficiënt code te schrijven, te testen en op te leveren. Met de miljoenenfunding wil de Amsterdamse startup zich meer gaan richten op de enterprise en tevens de mogelijkheden van het platform verder uitdiepen.

Open source voor grotere community

De eerste stap daarvan is al gezet. Wercker maakt op hetzelfde moment hun Command Line Interface technologie open source, waardoor het voor ontwikkelaars mogelijk wordt om de cloudsoftware lokaal te draaien en zelf in te delen. Deze stap gaat Wercker helpen om de community sneller te laten groeien en zo meer ontwikkelaars aan boord te krijgen, aldus Wercker-CEO Micha Hernandez van Leuffen.

Miljoenen ontwikkelaars

Hernandez van Leuffen verklaarde in 2014 nog aan Silicon Canals dat Wercker mikt op een markt van miljoenen developers. Dat biedt flink wat ruimte op te schalen. Destijds had de startup net een kantoor geopend in San Francisco om hun aanwezigheid in Silicon Valley meer uit te breiden.

Rockstart alumnus

Met de investering van het Amsterdamse Inkef Capital haalt de startup niet alleen veel groeigeld, maar ook know-how uit de developers wereld in huis. Het Amerikaanse Notion Capital, dat voornamelijk opereert in de SaaS en cloud markt, deed ook een duit in het zakje deze ronde. Notion Capital was in 2014 al verantwoordelijk voor een stevige investering van $2,5 miljoen in Wercker. Daarvoor doorliep de Amsterdamse developers-startup de Rockstart Accelerator.

Leave a Reply

*