Alkmaarse startup Instant Magazine kan verder met half miljoen funding

Alkmaarse startup Instant Magazine kan verder met half miljoen funding

This article will take you 2 minute(s) to read

De makers van de Alkmaarse online magazine creator Instant Magazine kunnen komende tijd flink uitbreiden. Ze hebben een half miljoen euro aan groeigeld zeker gesteld. De funding is afkomstig van Friese investeerdersmaatschappij Newion Investments.

Half miljoen

Eind vorig jaar spraken we nog met de founders van Instant Magazine, die toen lieten weten naar een investering ‘tussen de 4 en 6 ton’ op zoek te zijn. Dat is dus precies gelukt, aldus de startup. Met het half miljoen funding wil Instant Magazine sneller uitbreiden in het buitenland. Daan Reijnders, CEO van Instant Magazine: “We zien een flinke toename van klanten in de UK en Scandinavische landen. Maar ook uit de USA krijgen we steeds meer aanvragen. We bereiken onze klanten primair via online kanalen. Met de investering zijn we in staat een veel groter bereik te creëren en onze websales te optimaliseren.”

Schaalbaar product

Met de software van Instant Magazine is het voor iedereen mogelijk om relatief eenvoudig een geavanceerd e-magazine op te stellen. Het digitale tijdschrift is vanuit vrijwel elke browser op te maken in een overzichtelijk CMS en het resultaat is op praktisch elk apparaat met een beeldscherm te bekijken. Dat maakt het product schaalbaar, wat de interesse van de investerende partij verklaart. “Met onze kennis van B2B software bedrijven en specifieke ervaring met het internationaliseren van marketing en CMS-bedrijven kunnen we Instant Magazine echt helpen met de volgende stappen op weg naar internationaal marktleiderschap”, aldus Erik Aeyelts Averink, Partner bij Newion Investments.

177812-online-magazine-volvo-c7cd69-original-1441223661

 

Goed klantenportfolio

Verder geeft Newion ook aan gecharmeerd te zijn van het klantenportfolio van Instant Magazine. De Alkmaarse startup heeft in twee jaar tijd namen als PwC, Volvo, Sunweb, Rabobank, ASR, Zurich, Runner’s World, TimeOut, MPG en InShared aan zich weten te binden. Er zijn zo’n 2000 magazines uitgegeven, variërend van nieuwsbrieven, eventverslagen en e-books, voor 250 verschillende klanten in 8 landen.

Op naar WYSIWYG

De investering van €500.000 wordt niet alleen gebruikt voor buitenlandse expansie van Instant Magazine. De startup wil het CMS waarin gebruikers hun magazines opmaken ook aanpassen tot een gebruiksvriendelijkere WYSIWYG-editor. Ook wil de startup beter in kaart krijgen wie in welke content geïnteresseerd is, om bijvoorbeeld de magazines beter te kunnen personaliseren of de lezersgroep in kaart te brengen. Instant Magazine is in 2013 opgericht, de huidige versie is ontwikkeld met eigen geld van de founders.

Leave a Reply

*