Amsterdamse domeinnaam-startup Undeveloped gaat wereldwijd

Amsterdamse domeinnaam-startup Undeveloped gaat wereldwijd

This article will take you 1 minute(s) to read

Undeveloped, de Amsterdamse online marktplaats voor domeinnamen, handelt nu ook in internationale extensies. De startup begon in februari 2014 met het aanbieden van .nl-domeinen, maar maakt maakt op TNW15 bekend dat ze ‘wereldwijd’ gaan.

Actieve makelaardij

Undeveloped probeert vraag en aanbod van domeinnamen bij elkaar te brengen. Dat doen ze op drie manieren. Aanbieders krijgen een virtuele stand op de site om hun waren aan te prijzen. Consumenten kunnen op de site gemakkelijk domeinnamen vinden die voor hen interessant zijn. Tot slot doet Undeveloped ook aan actieve makelaardij, waarbij een salesteam aanbieders en zoekenden bij elkaar brengt.

8.313 domeinnamen in 12 uur

Sinds de lancering van Undeveloped in februari 2014, staan er een goede 65.000 Nederlandse domeinnamen te koop bij de startup. De toevoeging van andere extensies levert meteen een flinke uitbreiding op, zegt oprichter Reza Sardeha (foto): “12 Uur na het accepteren van andere extensies, naast de .nl domeinen, is onze inventaris van top level domains toegenomen met 8.313 domeinen. De extensies variëren van .com’s tot .co.uk’s”. Er zijn in korte tijd 38 verschillende extensies bij Undeveloped bijgekomen van zowel Europese als Amerikaanse verkopers.

undeveloped-site

Zoeken tussen 30 miljoen namen

Undeveloped maakte de uitbreiding bekend op The Next Web Conference. De Amsterdamse startup maakt onderdeel uit van het accelerator programma van Rockstart. Met de toevoeging van de buitenlandse domein-extensies zijn ze er nog niet. De marktplaats teaset op TNW ook een nieuwe zoekmachine voor domeinnamen die gebruikers door 30 miljoen domeinnamen moet laten ploegen. De functie wordt komende weken uitgerold.

Leave a Reply

*