Deze Amsterdamse startup maakt verrassende tenten van karton

Deze Amsterdamse startup maakt verrassende tenten van karton

This article will take you 2 minute(s) to read

Deze Amsterdamse startup is een ‘hardware’ startup die eigenlijk een eigen categorie verdient: KarTent bouwt namelijk geen gadgets van printplaten maar tenten van karton. Gedurende het afgelopen festivalseizoen hebben ze hun vuurdoop gehad en kijken nu al voorbij de festivals naar nieuwe markten. Afgelopen vrijdag wonnen ze de pitch-competitie van Pioneers Festival 2016, voor gratis kaarten.

Karton?

Op het eerste gezicht denk je: een tent van karton? Dat houdt het in ons regenachtige landje toch nooit langer dan een halve middag vol? Maar niets is  minder waar. Drie slimme studenten van de TU Delft hebben op een een ingenieuze wijze  karton  omgetoverd tot een slim en duurzaam materiaal voor een het bouwen van tenten met de toepasselijke naam KarTent.

Waterbestendig en duurzaam

Hun tenten zijn waterbestendig en kunnen gemiddeld vier dagen gebruikt worden. Als ze eenmaal versleten zijn, kunnen ze linea recta naar de papierrecycling waar ze een tweede leven krijgen als WC papier bijvoorbeeld. Een stuk milieuvriendelijker dan plastic tenten als je bedenkt dat een kwart van alle tenten op festivals (zo’n 25.000 per jaar) achterblijven als afval.

One-stop-shop

KarTent biedt geïnteresseerde festivals een one-stop-shop concept aan met een ophaal en brengservice zodat de organisatie op zijn beurt festivalgangers ook deze vernieuwende vorm van accommodatie kan aanbieden. Je hebt dan geen omkijken meer naar tent die meegezeuld moet worden en kan lekker lichtgewicht naar je favoriete festival. Een bijkomend voordeel van deze is ook nog eens het feit dat het ‘s ochtends lekker donker is in je tent en je de kater van de vorige avond lekker kan uitslapen.

Andere interessante markten voor KarTent

Festivals zijn uiteraard de voor de liggende markt maar de jongens van KarTent kijken ook vooruit. Zo leverden ze al 150 tenten voor de eerstejaarsweekend kampen voor de studenten van de TU Delft. Ook campinghouders zijn geïnteresseerd en de jongens kijken ook naar Australië (waar het gedurende onze winter, zomer is) zodat ze ook buiten ons festival- en campingseizoen tentjes aan de man kunnen brengen.

Silicon Canals is media-partner van en jurylid bij Pioneers Amsterdam

Leave a Reply

*