Deeleconomie: startups trekken samen op in Sharing Week

Deeleconomie: startups trekken samen op in Sharing Week

This article will take you 2 minute(s) to read

Huizen, spullen, klussen, kennis, werkplekken, auto’s en maaltijden delen: de deeleconomie is een zeer actueel thema. Door alle commotie in de media rond initiatieven als Uber en Airbnb zou je bijna vergeten wat de daadwerkelijke waarde van de deeleconomie is. Om die waarde te laten zien, organiseren ambassadeurs van de deeleconomie de landelijke ‘Sharing Week’. In de week van 8 tot en met 15 oktober besteden wij met Silicon Canals – in samenwerking met klussendeelplatform Croqqer en videoplatform Fast Moving Targets – aandacht aan de vele deelinitiatieven en -startups die in Nederland actief zijn. Een selectie van de artikelen plaatsen we ook door op Marketingfacts.

Delen, lenen, ruilen, huren en geven

Om stil te staan bij alles wat de deelinitiatieven te bieden hebben, én om inzicht te geven in de werkelijke waarde van de deeleconomie, wordt van 8 tot en met 15 oktober de landelijke ‘Sharing Week’ georganiseerd. In deze week nodigen shareNL, Seats2meet.com, Nils Roemen en enkele partners zoveel mogelijk mensen in Nederland uit om onderling te delen, lenen, ruilen, huren en geven.

Sharing Week in de volgende steden

De Sharing Week doet onder meer de volgende steden in Nederland aan: Amsterdam, Amersfoort, Eindhoven, Nijmegen, Den Bosch, Groningen en Utrecht. Ieder met een programma waarin merendeels op Seats2meet-locaties kennis over de deeleconomie wordt gedeeld en waar mensen diezelfde dag nog zélf kunnen beginnen met delen.

Programma

Met de Sharing Week willen de initiatiefnemers inzichtelijk maken wat en hoeveel we eigenlijk al met elkaar delen. Peerby, BlaBlaCar, ParkFlyRent, Croqqer en vele andere initiatieven krijgen een podium, om samen een inspirerend voorbeeld te zijn voor anderen.

Inspirerende sprekers deeleconomie

Daarnaast zullen op de verschillende locaties tientallen inspirerende sprekers als John Moravec (auteur ‘Knowmad Society’), Maurice de Hond (Steve Jobs scholen), Claire Boonstra (Operation Education), Martijn Aslander (Lifehacker), Ronald van den Hoff (Society 3.0), Sjors de Vries en Judith Lekkerkerk (Ruimtevolk), Pieter van de Glind en Harmen van Sprang (shareNL) en Nils Roemen (o.a. Durftevragen) het gesprek aangaan over de kansen van de deeleconomie en de effecten op onze samenleving.

Leave a Reply

*