Deze Nederlandse solar startup haalt een miljoenenronde op in België

Deze Nederlandse solar startup haalt een miljoenenronde op in België

This article will take you 3 minute(s) to read

Nederlandse startups weten steeds beter de weg te vinden naar investeerders, lijkt het wel. Mooie investeringsrondes zijn al (bijna) aan de orde van de dag. Vandaag kondigt de Nederlandse startup Eternal Sun (prachtige naam alleen al) een Serie A-ronde aan van een Belgisch familiefonds, Vermec NV. Het gaat daarbij om een bedrag van 2 miljoen euro. Vorige week kondigde Startupbootcamp-alumnus Bundle (voorheen Ukky) een seedronde aan van 250.000 euro, dat deels is opgehaald via Leapfunder.

Vermec is een familiefonds, gericht op investeringen in ambitieuze ondernemingen en projecten binnen het MKB. Eternal Sun is een spin-off van de Technische Universiteit Delft en gevestigd bij de aldaar bekende incubator YES!Delft. De solar startup Eternal Sun is gespecialiseerd in het bouwen van simulatiesystemen die zonlicht tot 98 procent nauwkeurig nabootsen. De systemen worden wereldwijd gebruikt om de levensduur en prestaties van zonnepanelen te testen, maar ook om de houdbaarheid van materialen zoals verf, airbags en plastics te bepalen.

Het gaat hard met Eternal Sun

De investering zal aangewend worden om sales en dienstverlening uit te breiden. Ssinds de oprichting in 2011 gaat het rap met Eternal Sun, aldus de founders. “Omdat de zonne-energiemarkt wereldwijd een sterke groei doormaakt en de nadruk steeds meer ligt op de kwaliteit en betrouwbaarheid van zonnepanelen, is er een groeiende vraag naar onze oplossingen”, meldt Chokri Mousaoui, medeoprichter en CEO van Eternal Sun.

Eternal-Sun-Solar-Simulator-620x413

Zonne-energie

“Wat Eternal Sun bijzonder maakt, is dat het opereert op het snijvlak van de zonne-energie industrie en het segment van kwaliteitscontrole. Beide zaken worden wereldwijd steeds belangrijker”, zegt Michel Verhaeren, CEO van Vermec. “Wij kijken er naar uit om samen te werken met het getalenteerde team van Eternal Sun en deel te mogen uitmaken van de volgende groeifase van dit veelbelovende bedrijf.”

(h/t DuurzaamBedrijfsleven.)

Seed funding Bundle

De startup Bundle, een pivot van Ukky, heeft 250.000 euro aan seed funding opgehaald bij Startupbootcamp en een groep informele investeerders en wil nu samen met een selecte groep gebruikers Bundle verder ontwikkelen en klaarmaken voor lancering. De app doet suggesties voor de beste momenten die verstopt zitten tussen alle foto’s op je telefoon, fotocamera of Dropbox-account en organiseert deze in mapjes, zogenaamde bundles.

149755-team-highres-f24d43-original-1416911548

Duizenden foto’s bundelen

Michel op ’t Landt, mede-oprichter van foto-app Bundle: “We doen weinig met de duizenden foto’s op onze smartphone of digitale camera’s. Sterker nog, hoe meer foto’s we maken, des te minder we ermee doen. In die grote hoop gaan ook belangrijke foto’s verloren, foto’s die veel dierbare herinneringen op kunnen roepen bijvoorbeeld. Het selecteren en organiseren van deze foto’s kost teveel tijd en moeite. Met Bundle brengen we die herinnering terug op één plek en vormen deze om tot waardevolle en complete visuele verhalen.”

149660-bundle-example-177753-original-1416841345

(Disclosure: ons bureau Proudly Represents verricht advieswerkzaamheden voor Bundle, Remco Janssen was lead mentor van Ukky.)

Leave a Reply

*