Dit zijn de tien verse startups van Startupbootcamp E-commerce

Dit zijn de tien verse startups van Startupbootcamp E-commerce

This article will take you 4 minute(s) to read

Selection Days zijn altijd een hoogtepunt van elke accelerator. Gisteren hield Startupbootcamp Amsterdam een enerverende, twee dagen durend event om de tien startups te selecteren voor het opkomende E-commerce-programma, dat 12 oktober van start gaat. Dit zijn de tien e-commerce-startups die zijn toegelaten. 

Niches binnen Startupbootcamp E-commerce

Het programma richt zich op een aantal niches binnen e-commerce, te weten onder andere: Ad & Marketing Tech, Mobile First, Payment solutions, Logistics, Data & CRM en Social shopping. Het programma staat voor het eerst onder leiding van de Italiaan Sal Matteis als managing director en de Zuid-Afrikaan Marc Elias als Head of Acceleration.

Startupbootcamp E-commerce 2015 – Selection Days in 1 minuteThe Final Selection Days for our Startupbootcamp E-commerce Program are over! After two energetic days of pitching, interviewing and networking, 10 ambitious startups from the E-commerce industry were selected to join the 2015 class of our accelerator program. We are happy to welcome 10 amazing startup teams to the Startupbootcamp family: http://bit.ly/1O36fxDPassion, excitement, happiness, relief – we’ve seen it all at Final Selection Days! Watch this video impression to get a glimpse.

Posted by Startupbootcamp on Thursday, September 10, 2015

TryLikes – Nederland

Trylikes zet een paaltje neer instore waarop een simpele vraag gesteld wordt. Bijvoorbeeld: hoe was onze service. Via hun dashboard zie je eenvoudig de realtime resultaten.

Dashmote – Nederland

Hey, Dashmote kennen we. Dat was de startup van de gebroeders Tan en co. die 4,5 ton ophaalde tijdens Uprise Festival. Wat doen ze? Ze zijn de Trivago van de stockfoto’s. Een zoek- en boekmachine waar je stockfoto’s en -images kunt bestellen bij Shutterstock, iStock en consorten. Wel op hun platform, en met duidelijke beschrijvingen van de rechten.

ShopAds – Nederland

En ShopAds kennen we ook. Een startup, of spin-out, van Wayne Parker Kent, het snelgroeiende Nederlandse blogplatform met titels als Froot, NSMBL en Culy. Zit praktisch naast Dashmote op de Herengracht. Gelanceerd eind vorig jaar, helpt ShopAds merken met traffic op e-commerce-sites waar ze verkocht worden door er te adverteren. Joh, was dat er niet al? Nee, blijkbaar niet. Goddank, weer eens een winnende vrouwelijke CEO on stage.

CrazyLister –  Israël

Knotsgek altijd, die Israëlische founders. Maar CrazyLister draait wel al 11.000 dollar terugkerende omzet. Per maand. Met wat? Ze maken pre-designed templates voor eBay-sellers. Wow. Ja, het leven van een startup kan soms zo simpel zijn.

Skace – Tsjechië

Skace is een tool (app) die werkgevers in staat stelt eenvoudiger medewerkersbeoordelingen te geven. Daarnaast helpt het platform medewerkers te coachen en motiveren. Misschien hadden ze wel eerst even Urban Dictionary moeten checken. Klassieke beginnersfout.

Liater – Griekenland

Liater brengt een 3D-experience naar offline winkels, 24 uur per dag, in hun eigen woorden. Say what? Je kunt eigenlijk via hun interactieve schermen virtueel en augmented kleren en dergelijke passen bij fashion winkels. Best grappig, kijk maar.

24Sessions – Nederland

24Sessions is een oude bekende. Begonnen als videomarktplaats voor het vinden en connecten met experts, zijn ze nu gepivot naar een B2B-model. Onder andere met Rabobank testen ze al om hun videoplatform (waarop je een tijdslot om te videochatten, p2p) kunt boeken. Slim is dat er geen software- of plugin-install voor nodig is, het is helemaal browser-based. Zoals zoveel startups hadden ze problemen met het vinden van een co-founder, de CTO is nu fulltime aan boord.

Clickly -Portugal

Om Clickly te begrijpen moet je een beetje verstand hebben van adtech. Ze willen advertenties ‘customisable’ en interactief maken, om zo traffic en omzet te verhogen. Dat alles gebaseerd op programmatic advertising. Ze werken nu vooral samen met mediabureaus die hun software inzetten. Klonk mij als eerder geprobeerd in de oren, maar misschien vergis ik mij.

MoneyLink

MoneyLink is echt te simpel. Een micropagina, een product, en verkopen maar. “Jouw persoonlijke one-product-webshop”, noemen ze het zelf. Die naam snap ik alleen niet, het doet een pivot vanuit een fintech-hoek vermoeden.

StoreGecko – VK

StoreGecko democratiseert product & channel-informatiemanagement voor kleine en grote e-commercesites. Binnen een minuut kun je via StoreGecko zo een nieuw product aanmaken in een webshop.

Kantoorruimte

De deelnemende startups krijgen 3+3 maanden kantoorruimte in ‘startup-stad’ B.Amsterdam, 15.000 euro angel funding met de mogelijkheid tot maximaal 1 miljoen euro via een Leapfunder-convertible note verdeeld over de startups. Daarnaast hebben de startups toegang tot 150+ lokale mentoren en 450.000 euro aan partnerservices, zoals Salesforce for Startups.

 

Leave a Reply

*