e-Commerce startup SEOshop na overname in Canadese handen

e-Commerce startup SEOshop na overname in Canadese handen

This article will take you 1 minute(s) to read

Dikke overname op de donderdag: e-commerce startup SEOshop heeft een nieuwe eigenaar. De Amsterdamse startup komt in Canadese handen, na een overname door Lightspeed POS. Lightspeed is een van de grootste leveranciers van betaalsystemen in de cloud ter wereld. Voor welk bedrag de startup wordt overgenomen is niet bekend gemaakt.

Iedereen aan de webwinkel

SEOShop stelt bedrijven in staat om tegen een vast bedrag per maand een webwinkel op te zetten en bij te houden. Betaalsystemen, SEO-optimalisatie, analytics en inventarisatie-tools zitten daar allemaal bij ingebakken. Starters, overstappers en professionals kunnen daarmee zonder enige kennis een webwinkel opzetten om wereldwijd hun producten te verkopen, zo belooft de startup.

Internationale uitbreiding van SEOShop

Co-founders Ruud Stelder (CEO) en Dennis Cuijper (CTO) van de Amsterdamse startup zullen zich bij het team van Lightspeed voegen, waar ze zich gaan inzetten voor de internationale uitbreiding van zowel SEOShop als Lightspeed. Stelder: “Het stelt ons in staat om retailers over de hele wereld te bedienen van software waarmee ze altijd in contact staan met hun klanten, zowel online als offline.”

Ontstaan uit onvrede

SEOshop is in 2008 opgericht door de huidige CEO Ruud Stelder. Zijn webshop voor elektronische sigaretten liep als een dolle, maar de software raakte verouderd en maakte het onhandig zijn winkels in verschillende landen te beheren. Zo ontstond het idee voor een SaaS-versie van webwinkels, dat uiteindelijk uitgroeide tot SEOShop.

HenQ-backed startup

Inmiddels bedient het bedrijf meer dan 8000 klanten, waaronder Heineken, Philips, National Geographic en het Van Gogh Museum. SEOshop breidde uit naar Duitsland en België en wist de omzet jaarlijks te verdubbelen. Tussen 2011 en 2014 groeide de omzet met maar liefst 1000 procent. In 2011 en in 2013 kreeg de startup funding van Nederlandse investeerder HenQ, in totaal goed voor een goede 1,6 miljoen euro.

Foto: Ruud Stelder en Dennis Cuijper, van HenQ

Leave a Reply

*