Amsterdamse edtech startup kijkt met €500K funding naar het VK

Amsterdamse edtech startup kijkt met €500K funding naar het VK

This article will take you 2 minute(s) to read

Amsterdamse startup ProctorExam heeft een financieringsronde van €500.000 euro afgesloten. Deze funding, voornamelijk afkomstig van angel-investors via Leapfunder, valt samen met de eerste stappen van de startup in het Verenigd Koninkrijk. ProctorExam was daar op uitnodiging van de Nederlandse ambassade aanwezig op het BETT edtech congres in Londen.

Examens op afstand

ProctorExam maakt het mogelijk voor studenten om examens op afstand en wanneer ze maar willen af te nemen, via internet. Om te voorkomen dat er gespiekt wordt, heeft de startup een ingenieus controlesysteem met meerdere camera’s en menselijk toezicht ontwikkeld. Dat klinkt duur en omslachtig, maar het enige wat de examenkandidaat nodig heeft is een computer met internetverbinding, een webcam en een smartphone met camera om de omgeving mee te filmen. Een ‘proctor’ kan zo op afstand monitoren of het examen eerlijk wordt gemaakt, terwijl de examenkandidaat gewoon lekker thuis kan blijven. Dit is in de eerste instantie handig voor studenten die niet bij een examen aanwezig kunnen zijn, bijvoorbeeld omdat ze voor hun studie in het buitenland zitten.

Op naar het Verenigd Koninkrijk

Maar oprichter en CEO Daniël Haven denkt groter dan dat. “We zijn inmiddels ook in gesprek met een landelijke organisatie om de examens in de financiële sector in Verenigd Koninkrijk via ProctorExam te laten verlopen.” In 2016 worden naar verwachting 100.000 examens via het systeem van ProctorExam afgenomen, in 2020 verwacht hij dat 80 procent van alle examens online afgenomen wordt. Haven verwacht dat de omzet van ProctorExam dan ook naar 1,4 miljoen euro zal stijgen komend jaar. Sinds de oprichting in 2014 groeit de startup naar eigen zeggen met 110 procent per maand.

Actief in vier Europese landen

De seed-funding van ProctorExam zal voornamelijk gebruikt worden voor internationale uitbreiding en zo te zien heeft de startup grote plannen voor het VK. ProctorExam is ook al actief in Zweden, België, Frankrijk. In Nederland had de startup de Universteit van Amsterdam als launching partner. Ook hebben de Katholieke hogeschool Vives, Hogeschool Rotterdam, Saxion, Fontys en de Duisenberg School of Finance met het systeem gewerkt. De startup neemt deel aan EIT Digital, een Europese organisatie is die zich inzet voor innovatie.

Foto bovenaan: team van ProctorExam, met vlnr Mohammed Hassan, Daniele Frisanco, Edward Funger, Charlotte Vis en CEO Daniel Haven

Leave a Reply

*