Exit: Nederlandse beauty-startup Treatwell overgenomen voor 34 miljoen

Exit: Nederlandse beauty-startup Treatwell overgenomen voor 34 miljoen

This article will take you 3 minute(s) to read

We hebben eindelijk eens een mooie internationale exit te melden voor een Nederlandse startup. De Nederlandse beauty booking-market place Treatwell is overgenomen door het Japanse Recruit Holdings, via hun recente investering Wahanda, voor 34 miljoen euro. Het management-team van Treatwell blijft aan en krijgt aandelen in de nieuwe holding boven Treatwell en Wahanda, genaamd RGF Beauty UK.

Onbetwiste leider

“Door het samengaan van Wahanda en Treatwell, zijn we nu de onbetwiste leider op de Europese markt,” zegt Laurens Groenendijk, mede-oprichter en CEO van Treatwell. “Onze geografische dekking en innovatieve technologie vullen elkaar perfect aan, net als onze culturen en ambities. Wij zijn trots om ​​deel uit te maken van dit avontuur. ”

Overname

De overname van Treatwell, gelanceerd oktober 2013, volgt op een eerdere investering van 42 miljoen euro door Recruit Holdings in Wahanda vorige maand. “We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Treatwell,” zegt Lopo Champalimaud, CEO en oprichter van Wahanda. “Het team heeft veel talent. Dat hebben we al ervaren tijdens eerdere samenwerkingen. Zij hebben er samen voor gezorgd dat Treatwell één van de snelst groeiende online marktplaatsen van haar soort is in continentaal Europa.”

Groei Treatwell

Sinds de lancering in 2013 is Treatwell elk jaar met 425% gegroeid. In totaal zijn er meer dan 2.500 wellnesscentra en salons aangesloten, verspreid over Nederland, België en Duitsland. Door de overname hebben Wahanda en Treatwell samen nu meer dan 15.000 aangesloten locaties in Europa met meer dan 20 miljoen mensen die gebruik maken van de automatische boekingsdienst. Met 2.500 aangesloten wellnesscentra en salons in meer dan 50 steden in Nederland, België en Duitsland, is Treatwell het grootste en snelst groeiende online haar- en beauty boekingsplatform op het Europese vasteland.

TW_app_dualphone_both_klein

Laurens Groenendijk

Het bedrijf Treatwell is opgericht door internetondernemer Laurens Groenendijk, co-founder van Just-Eat Benelux, Erik Wienk, voormalig CFO van Booking.com, Jan-Willem van Boeckel, voormalig senior executive bij Procter & Gamble, Martijn Rozendaal, eveneens co-founder van Just-Eat Benelux, en tech-ondernemer Maarten Engelen. Treatwell ging live in oktober 2013 en groeide sindsdien maandelijks met 20 procent. Het management-team krijgt ook aandelen in RGF Beauty UK, de nieuwe holding waar ook Wahanda van deel uit gaat maken.

Investeerders

Treatwell wordt gesteund door twee investeerders, Project A Ventures en Piton Capital. Ook Arthur Kosten en andere bekende Nederlandse investeerders hebben er gezamenlijk een aantal miljoen euro in geinvesteerd. In oktober 2014 nam Wahanda het Duitse Salonmeister over en in januari nam het bedrijf het team van Lemon Labs over, de Letse marktleider op het gebied van mobiele app-ontwikkeling. Afgelopen april lijfde Wahanda al de activa en het team van Beautycheck uit Oostenrijk in. Alles bij elkaar biedt Wahanda haar diensten nu aan in 10 landen, met plannen om dit aantal de komende maanden nog verder uit te breiden in Europa.

Wahanda

Wahanda is het grootste online haar- en beauty boekingsplatform van Europa met een hoofdkantoor in Londen. Er werken 210 mensen verspreid over Europa. Het online platform stelt consumenten in staat om te zoeken en direct te boeken bij 15.000 wellnesscentra en salons in heel Europa. Wahanda groeit momenteel met 300% per jaar. Het bedrijf is in 2008 opgericht door Lopo Champalimaud.

 

Leave a Reply

*