Fintech startup BUX telt 100.000 app downloads in een half jaar

Fintech startup BUX telt 100.000 app downloads in een half jaar

This article will take you 1 minute(s) to read

Handelen op de beurs, maar dan zonder krijtstreeppakken, uitgebreide kennis en bovenal: op een leuke manier via een app. Beleggen voor Jan met de Pet dus. Met de belofte ‘iedereen kan beleggen‘ lanceerde in september vorig jaar de app BUX. Bijna een halfjaar later is de startup hard op weg die belofte waar te maken en claimt het 100.000 downloads.

Gamification en trading

BUX werd vorig jaar opgericht door Nick Bortot, ex-BinckBank, Robbert Bos, Egbert Pronk en Joost van de Wijgerd om beleggen laagdrempelig en leuk te maken voor een jongere doelgroep. In een app combineren zij gamification met trading. In de eerste instantie deden ze dat alleen voor iOS, sinds kort is er ook een Android app beschikbaar.

Beloftes

Uit onderzoek blijkt dat van de actieve gebruikers 76 procent geen of nauwelijks beleggingservaring heeft. En terwijl de gemiddelde leeftijd van doe-het-zelf beleggers in Nederland 45 jaar is, is 59 procent van de BUX-gebruikers onder de 34. Daarmee lijkt BUX de beloftes van een halfjaar terug in te lossen.

 

Virtueel vóór het echte werk

“Wij denken dat er veel meer mensen geïnteresseerd zijn in beleggen en de beurs dan tot nu toe werd aangenomen”, aldus oprichter Nick Bortot. “Veel – vaak jonge – mensen worden echter tegen gehouden door de complexiteit, de risico’s en de kosten van de huidige beursplatformen.” Bij BUX is het mogelijk om eerst met virtueel geld te beleggen voor er echte euro’s in het spel komen.

Fintech50

Het team van Bux is inmiddels uitgegroeid tot 20 medewerkers en de startup werkt naast een uitrol in Nederland en het Verenigd Koninkrijk ook aan een uitrol in de rest van Europa. BUX werd eerder dit jaar in de Londense Fintech50 opgenomen – een lijst van de 50 meest veelbelovende Europese financiële startups.

Leave a Reply

*