Dit zijn de winnaars van de European FinTech Awards

Dit zijn de winnaars van de European FinTech Awards

This article will take you 2 minute(s) to read

Op 14 april vond in Amsterdam de European FinTech Awards plaats, een evenement waar de meest innovatieve FinTech-bedrijven uit Europa samenkomen om te praten over disruptie en innovatie in de wereld van FinTech. Gerrit Zalm opende het evenement waar veel grote namen op afkwamen, zoals Deutsche Bank, BNP Paribas en Banco Santander. Het Zweedse Behaviosec en Belgische Xpenditure vielen onder andere in de prijzen. 

Behaviosec

Grote winnaar van de avond was Behaviosec, dat maar liefst twee awards won: een voor het beste FinTech-bedrijf van Europa, en nog een in de subcategorie Best Risk, Intelligence & Security. Het Zweedse bedrijf ontwikkelt software die op basis van unieke gebruikerskenmerken de authenticiteit van betalingen controleert, en gebruikers identificeert. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop een apparaat wordt vastgehouden, of hoe een pincode wordt ingetoetst.

IMG_9015-576x1024

 

Xpenditure

Xpenditure won de zogenaamde “Best Of Show”-award, de prijs voor de beste pitch van het evenement. De startup hield een presentatie over de manier waarop ze bedrijven – van corporates tot eenmansbedrijven – innovatief digitaal onkostenbeheer bieden. Volgens de mannen achter het bedrijf maakt hun software kinderspel van onkostendeclaratie.  ‘Xpenditure transformeert het onkostenbeheer van een administratief kluwen naar een gestroomlijnde, digitale flow. Op die manier besparen onze klanten niet alleen frustratie, maar vooral veel tijd,” aldus mede-oprichter Wim Derkinderen.

Volgens de oprichters is de award een bewijs dat er een grote interesse in de (groot)banksector is voor deze oplossingen. “‘Heel veel banken zijn op zoek naar innovaties die meer doen dan het optimaliseren van betalingen, wij bieden die toegevoegde waarde. Voor verschillende grootbanken zorgen we er al voor dat onkostenbonnetjes in real-time gekoppeld worden aan de betalingen.”

unnamed

Funding Circle

Een andere winnaar op Nederlandse bodem was het Britse Funding Circle, dat een internationaal online platform ontwikkelde voor MKB-krediet. De startup won de prijs voor de beste alternatieve financier van het jaar.“Onze focus ligt op het bij elkaar brengen van financieringsbehoeftige kleine en middelgrote bedrijven aan de ene kant en investeerders aan de andere kant,” aldus directeur en country manager Nederland Jeroen Broekema tegen Fundwijzer. “Het MKB wereldwijd beter bedienen, dat heeft onze prioriteit.”

Leave a Reply

*