HenQ investeert €100K in één startup op The Next Web Conference

HenQ investeert €100K in één startup op The Next Web Conference

This article will take you 2 minute(s) to read

Of ze geïnspireerd zijn door de investeringen tijdens de Startupbootcamp Demoday weten we niet, maar goed nieuws is het zeker. Investeringsfonds HenQ heeft bekend gemaakt in één startup €100.000,- on stage te investeren tijdens The Next Web Conference 2015, volgende maand in Amsterdam.

Gegarandeerde investering HenQ

Reden voor HenQ om de gegarandeerde investering te doen, is naar eigen zeggen omdat ‘het niveau van de startups die vorig jaar mededen zo verschrikkelijk hoog ligt’. Daarbuiten heeft het bedrijf al kennis kunnen maken met  In totaal mogen er dit jaar 75 startups gaan pitchen op het evenement. In april start een internetcampagne waarbij het publiek in totaal 50 van deze bewijzen mag verdelen, de overige 25 worden toegekend door een jury.

The Next Web Conference

De conferentie viert zijn tiende levensjaar. Oorspronkelijk is het gestart omdat oprichters Boris Veldhuijzen van Zanten en Patrick de Laive een platform zochten om hun eigen startup op te kunnen promoten. Het bedrijf dat ze eigenlijk wilde starten is ondertussen stop gezet en ze zijn zich volledig bezig gaan houden met de conferentie.

Startup-programma

Op hun site ligt The Next Web Conference director of events Wytze de Haan  de investering toe: “Het startup programma Boost, dat we in 2014 gestart zijn, draait allemaal om het verbinden van startups met de drie meest belangrijke middelen om te groeien: nieuwe gebruikers, publiciteit en externe financiering. We zijn ontzettend blij dat we op henQ kunnen rekenen om ons dichterbij dat doel te brengen en zo het programma naar een hoger niveau te tillen.”

HenQ

De investeringsmaatschappij HenQ Invest investeerde twee weken geleden nog een miljoen dollar in de startup HousingAnywhere. Het Nedederlandse bedrijf Henq zorgt voor funding startups en ondernemers die zich bezig houden met ICT, NIeuwe media/Mobiel en de software sector. Behalve in HousingAnywhere hebben zij ook geld zitten in onder andere StudyTube, Mendix en Xite.

Boost-programma

De pitches zijn onderdeel van het Boost programma. Dit early stage accelerator programma biedt ieder jaar plaats aan 75 startups die minder dan twee jaar bestaan. Geïnteresseerd? Hieronder staat een sfeerimpressie van vorig jaar. Aanmelden voor het programma kan via deze link.

Leave a Reply

*