Horeca-app BarDoggy kan met €575.000 ‘blijven bewateren’

Horeca-app BarDoggy kan met €575.000 ‘blijven bewateren’

This article will take you 4 minute(s) to read

Ook de vrije tijd wordt onderhevig aan het IoT. Online loyaliteits-programma’s als Fanly en Piggy schieten uit de grond. Voor een bezoek aan de kroeg of club kom je waarschijnlijk terecht bij BarDoggy, als is het maar voor het gratis bier dat eruit te slepen valt. De Mijdrechtse startup kreeg onlangs ruim 5 ton aan funding, wij spraken met oprichter en CEO Tim de Kraker.

Gratis drankjes

BarDoggy biedt een uitgebreid loyaliteitsprogramma voor kroegen en clubs. Aangesloten horeca-ondernemingen kunnen gebruikers van de app aantrekken met gepersonaliseerde aanbiedingen, of trouwe bezoekers juist belonen, zonder dat ze zelf een eigen app of platform hoeven op te zetten. Gebruikers van BarDoggy profiteren bijvoorbeeld door het krijgen van gratis drankjes.

Nieuwe functies

Voor Tim de Kraker gaat BarDoggy meer taken vervullen. “Het geld wat nu opgehaald is zal worden gebruikt om deze kerntaak te verbinden aan nieuwe functies die we de komende maanden gaan uitrollen”, laat BarDoggy oprichter Tim de Kraker weten. Kerntaken als feestjes vinden, waarbij BarDoggy met 95 procent zekerheid kan aangeven hoeveel mensen in een club zijn. Het zoeken van vrienden, door te synchroniseren met social media. En natuurlijk het uitdelen van gratis drankjes en hapjes aan gebruikers van de app.

Op zoek naar een miljoen

Het concept lijkt te werken. De startup claimt momenteel 50.000 gebruikers te hebben en ruim 200 locaties in Nederland aangesloten te hebben. 100 Daarvan werken met ibeacons om hun kroeg met behulp van BarDoggy om te toveren tot smartbar, die gebruikers herkent zodra ze langslopen. Tot voor kort was er al €350.000 geïnvesteerd in het loyaliteitsplatform. BarDoggy wil echter verder en ging eerder dit jaar op zoek naar een gestapelde kapitaalinjectie van 1 miljoen euro om de boel uit te breiden. De €575.000, waarvoor full service mediabedrijf Altermedia een belang van 5% krijgt, is een flinke eerste stap. Verder loopt er nog een crowdfundcampagne die €75.000 op moet brengen. Er is momenteel een derde binnen, met nog dik een maand te gaan.

Portugal, Spanje, Thailand

Met het geld wil De Kraker het bereik snel uitbreiden. Komend jaar moeten er 1000 locaties aangesloten zijn in 25 Nederlandse steden en komen daar ook enkele andere Europese steden bij. Momenteel draait BarDoggy al pilots met kroegen in Portugal, Spanje en Thailand. De Kraker: “De markten zijn gewoon goed vergelijkbaar met onze markt. Sterker nog, ze lijken zelfs meer open te staan voor innovatie. Voordat we hier verder gaan uitrollen willen we eerst de nieuwe functionaliteit in Nederland gelanceerd hebben en zien dat ze voldoende tractie opleveren. Dit zullen we mede vanuit het nieuwe budget gaan aanjagen.”

‘Koele kikkers’ in de horeca-wereld

Want hoewel de funding van BarDoggy niet het enige succes is, lopen kroegeigenaren daardoor niet meteen warm voor het platform. Het winnen van het New York Pitch Event, de ‘Get in the ring’ pitch wedstrijd en een finaleplaats bij de LOEY startersawards betekent in de horecawereld weinig merkt De Kraker: “Het blijven koele kikkers. Ze lezen geen Sprout of Emerce of Silicon Canals. Het is kudde volk, als anderen het om hun heen gebruiken willen ze er ook wel eens naar kijken. Maar op email wordt nauwelijks gereageerd. Bellen en bezoeken werkt beter.”

Zaaien, bewateren, groeien, oogsten

“Toch helpt het dan wel als je kunt laten zien wat je allemaal al bereikt hebt, heel langzaam gaan er af en toe deuren open die voorheen nog gesloten bleven”, merkt De Kraker. Voor BarDoggy is het nu een kwestie van bewateren, legt hij uit. “De eerste twee jaar van het zaaien groeit er met name onder de grond, uit het zicht, veel wortelstructuur. Daarna komen er kleine kiempjes uit de grond. Water en aandacht zorgen voor een ontwikkeling van kiem naar plant, dan verder groeien en uiteindelijk oogsten. Het is bij elkaar een proces van 5 tot 7 jaar waarbij het begin vaak lang onzichtbaar blijft.”

Leave a Reply

*