2016 begint goed: Newion investeert miljoen in marketing-startup

2016 begint goed: Newion investeert miljoen in marketing-startup

This article will take you 2 minute(s) to read

Het jaar begint goed voor Mall-Connect. De Larense startup, die marketingsoftware ontwikkelt voor winkels en winkelcentra, vangt €1 miljoen series A funding van het Heerenveense Newion Investments.

Van internet naar de fysieke winkel

Mall-Connect biedt ‘omni channel marketing oplossingen’ waarmee winkeliers hun marketing beter kunnen richten op hun klanten. Het gaat daarbij om winkeliers met fysieke winkels, of om complete winkelcentra. De software verbindt het winkelend publiek via beacons, trackers, apps, loyalty programma’s, social media of nieuwsbrieven met om ze zo van internet naar de winkel te trekken. Alles is te regelen en te analyseren via MyDeck, het softwareplatform van Mall Connect. Mall-Connect levert daarbij geen hardware, alleen de software.

In winkelcentra door de hele wereld

De investering wordt gebruikt voor het versnellen van de groei van de startup, en het uitbreiden van het aanbod. Momenteel is Mall-connect al te vinden in 25 winkelcentra en een gode 4000 winkels wereldwijd. Daar zitten nauwelijk Nederlandse bedrijven tussen. Wel maken grote, internationale vastgoedontwikkelaars als ECE, Multi, Devimo Consult, SCMS-Ceusters, Cencosud and Emaar Malls Group in de Verenigde Arabische Emiraten bijvoorbeeld gebruik van de Larense software.

Verdere internationale uitbreiding

Naast de investering treedt Newion’s Managing partner Patrick Polak toe tot het bestuur van Mall-Connect. “We zijn onder de indruk van het Mall-Connect team, hun aanbod en de groei die ze over de laatste 12 maanden hebben bereikt”, aldus Polak. “Met onze kennis van bedrijven die B2B software leveren, kunnen we zeker helpen bij de internationale uitbreiding.” Volgens Jasper de Vreugt, mede-oprichter van Mall-Connect komt de investering niet uit de lucht vallen, maar was er al lange tijd contact tussen Newion en Mall-Connect.

Funding in Benelux

Newion Investments liet vorig jaar ook al regelmatig van zich spreken met flinke investeringen in tech-startups in Nederland, België en Luxemburg. Niet al te lang geleden staken ze geld in Instant Magazine, maar ze hebben ook startups als Collibra, iWelcome, Reasult, MaPS Systems, 24iMedia en Vector Fabrics in het portfolio.

Leave a Reply

*