Nederlandse startup Laatsteplekken wordt ‘Booking.com voor leren’

Nederlandse startup Laatsteplekken wordt ‘Booking.com voor leren’

This article will take you 2 minute(s) to read

De Nederlandse EdTech-startup scene richt zich lang niet alleen op scholieren en studenten. Eerder bewees het Amsterdamse Springest al dat het bedrijfsleven ook kan profiteren van nieuwe ideeën op gebied van opleiding. Met de lancering van de startup Laatsteplekken.nl is er nu ook een online platform om voordelig plekken in trainingen en cursussen te reserveren.

Dikke korting

Het ‘Booking.com voor leren’ worden, dat is de ambitie van de Helmondse startup. Laatsteplekken.nl opereert volgens eenzelfde concept als de hotel-boekingssite. Het biedt bedrijven en werknemers de mogelijkheid om op het laatste moment nog vrije plekken in trainingen en cursussen te vinden en die met dikke korting te reserveren. Die kortingen kunnen oplopen van 20 tot 80 procent van het oorspronkelijke bedrag. Een win-win situatie, volgens CEO Paul Schrama: “De opleider heeft een winstgevende volle klas, de werknemer de zekerheid dat de opleiding door gaat en goed gevuld is met medecursisten en de werkgever haalt door de besparing meer uit zijn opleidingsbudget.”

Laatsteplekken Laptop

 

Van NLP tot Hebreeuws

Momenteel staan er tussen de 1000 en 2000 trainingen live, variërend van basis BHV en neuro-linguïstisch programmeren tot elektrotechniek en Hebreeuws. Het niveau van de cursussen wordt niet alleen door de startup zelf gecontroleerd op basis van certificaten, maar cursisten kunnen ook reviews op de site achterlaten. Het aantal beschikbare plekken zal dit jaar stijgen naar 15.000, zo verwacht Schrama. Het plan is om niet alleen de last-minutes op de site te laten zien, maar om ook de reguliere plaatsen in trainingen weer te geven. Gebruikers van Laatsteplekken.nl kunnen die boeken met 50 Euro korting.

No cure, no pay

Ook opleiders profiteren, zo meent Laatsteplekken.nl. Op basis van no cure, no pay kunnen plaatsen in hun cursus op het laatste moment nog gevuld worden, terwijl ze anders leeg zouden blijven. Opleiders dragen aan de startup 15 procent commissie af per binnengehaalde cursist, voor cursisten is het platform gratis te gebruiken.

 

Investering uit eigen zak

De startup is opgericht door ondernemers die hun sporen in het bedrijfsleven al verdiend hebben. CEO Paul Schrama heeft commerciële ervaring opgedaan binnen FMCG met zijn eigen bedrijf ‘Verschilmaker’. De 34-jarige Jur Rademakers is CTO en de 30-jarige Antwan Rijkers is verantwoordelijk voor de (online) marketing. De 200.000 euro die tot nu toe is geïnvesteerd komt uit eigen zak.

Foto: laatsteplekken.nl

Leave a Reply

*