‘Airbnb voor boten’ Barqo kan met half miljoen funding op zoek naar buitenlandse verhuurders

‘Airbnb voor boten’ Barqo kan met half miljoen funding op zoek naar buitenlandse verhuurders

This article will take you 3 minute(s) to read

Het Nederlandse botendeelplatform Barqo haalt ruim een half miljoen euro groeikapitaal op. Het geld is afkomstig van een groep investeerders, onder leiding van internetondernemer Jelle Hoffenaar. Op het deelplatform kunnen particulieren boten huren en verhuren.

Succes in Nederland

Het Amsterdamse Barqo positioneert zich als de AirBNB voor boten. Eigenaren van een boot die ‘m even niet gebruiken, kunnen die via Barqo te huur aanbieden en zo wat bijverdienen. Mensen die geen boot hebben maar wel een stukje willen varen, hebben de mogelijkheid een mooi exemplaar uit te zoeken via de site. Barqo belooft tussen de 10 en 25 procent goedkoper te zijn dan spelers op de traditionele, professionele, huurmarkt. Dat concept slaat aan, vooral in Nederland. Op dit moment groeit de community van de startup met 30 procent per maand. In de lente en zomer van 2015 zijn er gemiddeld 500 boten per maand verhuurd via Barqo.nl in Nederland.

Barqo voor alle Europeanen

Om echter niet afhankelijk te zijn van het Hollandse vaarseizoen, moet over de grens worden gekeken zegt mede-oprichter Floris van Hoogenhuyze: “Barqo is nu vooral succesvol in Amsterdam. Met deze investering kunnen we de komende tijd ons sterk gaan focussen op verdere expansie in Nederland en daarna gaan we de Europese uitbreiding voorbereiden. Nu kunnen er al boten in Frankrijk, Kroatië, Spanje, Griekenland en Turkije geboekt worden, maar we willen straks ook alle Europeanen de mogelijkheid geven om via Barqo een boottrip of -vakantie te boeken.” Volgens eigen onderzoek is er genoeg ruimte op de markt om het vizier op het buitenland te richten. Gemiddeld vinden er jaarlijks 358.000 bootvakanties plaats, wat over de afgelopen zeven jaar neerkomt op een groei van 40 procent. Barqo heeft de afgelopen maanden al 3000 buitenlandse boten aangesloten op het platform.

Barqo homepage

‘Interessante speler’

Voor de buitenlandse ambities was een investering meer dan welkom. Lead-investor Jelle Hoffenaar, oprichter van webregio en dichtbij.nl, is geruime tijd actief als investeerder in startups in de deeleconomie. Zo is hij actief betrokken bij het bekende autodeelplatform Snappcar. “Ik ben erg enthousiast over de startup Barqo, die in mijn ogen de potentie heeft de de Europese Airbnb voor boten te worden. Het platform heeft mij verbaasd met de resultaten die het op korte termijn heeft weten te realiseren. De deeleconomie vormt de toekomst van het internetlandschap en Barqo is één van de interessante spelers.”

Uitgegroeid tot 7 man

Barqo is in 2014 opgericht door Floris van Hoogenhuyze, Thijs Janssen, Sebastian de Groot en Dennis van Kappen. Tot slot is Klaas Vermeulen aan het team als partner toegevoegd, de voormalig Olympisch hockey-international is fulltime verantwoordelijk voor de Business Development. Het totale Barqoteam bestaat inmiddels uit 7 man. Recent maakte de Amsterdamse startup bekend dat het betrokken is bij ShareNL, toegetreden is tot het ‘Scaling Program’ van impact Hub, een samenwerking heeft met Jachthaven.nl en in het startupprogramma van internationaal opererend advocatenkantoor Houthoff Buruma zit.

Leave a Reply

*