Tampost: gaat een tampon-startup niet te ver?

Tampost: gaat een tampon-startup niet te ver?

This article will take you 2 minute(s) to read

Subscription commerce is toch echt wel een dingetje. Je kunt een abonnementje nemen op scheermesjes (BoldKing), een versvoedselpakket (HelloFresh), bakkie fairchain pleur (Moyee Coffee), vette dingetjes van ultrahipsters (Curated) en make-upjes enzo (PrettyBox, doorstart van GlossyBox). Je betaalt een vast bedrag, en er ploft een pakketje elke zoveel tijd op de mat. Niets meer aan doen, superchill. Lijkt dit nou echt typisch iets voor de luie twenty-something, deze nieuwe startup geeft er een extra vrouw-only twist aan: Tampost. Jawel, ze bezorgen maandelijks een doosje tampons. Of maandverband. Inlegkruisjes. Wat je wilt.

Maandelijkse periode

Onder de gebruikelijke startup kreet ‘TamPost maakt de maandelijkse periode makkelijker’ (beter, transparanter, simpeler, minder vies?) lanceerde founder Katja Kortenbroek deze service.  Volgens haar LinkedIn-profiel is zij ook betrokken bij twee andere webshops. TamPost is naar haar zeggen “een abonnements-service die zorgt dat tampons, maandverband en inlegkruisjes op het juiste moment in huis zijn. Op het gewenste tijdstip valt er maandelijks een discreet doosje met daarin een door de klant zelf samengesteld pakket met haar favorieten merken en produkten op de deurmat.” Let op het woord discreet.

Tampons

Kortenbroek schrijft: “Vrouwen “vergeten” vaak (on)bewust om tampons of maandverband aan te schaffen. Ze denken nog wel ergens wat te hebben liggen of het komt wel als het zover is. Uiteindelijk is er op het moment van aanvang vaak niets voorhanden. Het zijn nou eenmaal niet de meest leuke artikelen om aan te schaffen. TamPost speelt handig in op dit ongemak met haar abonnements-service op tampons, maandverband en inlegkruisjes en zorgt ervoor dat het pakket ruim op tijd iedere cyclus bij de klant in huis is.”

katja kortenbroek

Intensiteit

Je moet dan wel even de intensiteit van je menstruatie online aangeven en je pakket, inhoud, tijdstip van levering en frequentie vaststellen online. Er is keuze uit de ‘beste merken’: Libresse, Always, OB en Tampax. “De verpakking is discreet en past door de brievenbus, zo maakt TamPost de maandelijkse periode iets makkelijker,” aldus Kortenbroek. Waar hebben we dat eerder gehoord?

tampost

Tampost uit Incubator

TamPost kent zijn ontstaansgeschiedenis in de incubator Crosspring Lab in Zoetermeer, waar ik persoonlijk nog nooit van gehoord had.  Crosspring Lab is volgens haar ‘een incubator en accelerator voor internet start ups  (sic) en gevestigd in de Dutch Innovation Factor’, gevestigd in een oude margarinefabriek. Een incubator uit Zoetermeer die een tampon-delivery-startup aflevert, gaat dat jouw te ver? Of zaten we hier juist om te springen, dames? Laat het weten in een reactie hieronder.

Meer informatie, zie persbericht op pr.co.

Leave a Reply

*