Utrechtse programmeerstartup GitLab pakt $1,5 miljoen seed funding vanuit VS

Utrechtse programmeerstartup GitLab pakt $1,5 miljoen seed funding vanuit VS

This article will take you 2 minute(s) to read

De van oorsprong Utrechtse startup GitLab heeft $ 1,5 miljoen euro (€ 1,36 miljoen) binnen gehaald. Het programmeerplatform gaat de seed funding gebruiken om uit te breiden in de Verenigde Staten en om in San Francisco een kantoor te openen.

Flinke seed funding

GitLab is een open-source code collaboration platform waar programmeurs samen aan hun code kunnen werken, of de community om hulp kunnen vragen. Dat levert de startup een flinke seed funding op, afkomstig van een groep Amerikaanse partijen. De ronde werd geleid door Khosla Ventures, 500 Startups, Crunchfund, Sound Ventures (die van Ashton Kutcher) en Liquid 2 Ventures.

Open-source

“Het GitLab team is erg blij met zulke ervaren en gerespecteerde investeerders”, zegt Sytse Sijbrandij, CEO van de startup. “We begonnen GitLab met de droom om de default oplossing te worden voor ontwikkelaars om sneller samen betere producten te maken. Enterprise-level technology maakt daarin steeds vaker plaats voor open-source, en deze seed funding helpt ons om de groei te versnellen en om ons marketing en sales team in San Francisco uit te bouwen.”

Van Oekraïne, via Nederland naar VS

GitLab werd in de Oekraïne opgricht door de huidige CTO Dmitriy Zaporozhets. Samen met CEO Sytse Sijbrandij maakte hij zijn project officieel door het als een Nederlande B.V., gevestigd in Utrecht, te registreren. Maar aangezien de grootste en verreweg de meeste klanten van GitLab uit de VS komen, was het handig de boel daarheen te verhuizen. Een goede week geleden is GitLab daarom ook overgegaan van B.V. naar Inc. Een puur administratieve move, zo wordt op het blog uitgelegd. Iedereen bij GitLab werkt toch vanuit de plek in de wereld waar ze zichzelf het prettigst voelen.

Y Combinator

De startup was afgelopen winter onderdeel van Y Combinator accelerator. Voordat ze aan het programma begonnen, maakten ze naar eigen zeggen al winst. Momenteel bedienen ze meer dan 100.000 medewerkers van verschillende bedrijven, waaronder NASA, CERN, Alibaba, SpaceX, O’Reilly, IBM en Expedia.

Foto: GitLab founders Dmitriy Zaporozhets en Sytse Sijbrandij.

Leave a Reply

*