Utrechtse startup Clocktimizer winnaar van Legal Tech Startup Award

Utrechtse startup Clocktimizer winnaar van Legal Tech Startup Award

This article will take you 2 minute(s) to read

De Utrechtse startup Clocktimizer is de winnaar van de Legal Tech Startup Awards 2015. De startup, die business intelligence software levert aan advocatenkantoren, kreeg voorkeursstemmen van zowel publiek als jury. “Clocktimizer sprong er voor ons uit. Met het product wordt precies ingespeeld op de toenemende behoefte aan ondersteuning bij de ontwikkeling van nieuwe prijsmodellen”, aldus jurylid Jeroen Zweers van Kennedy van der Laan.

Award voor Clocktimizer

De winst is inmiddels goed gevierd en de award heeft een mooi plekje op de schouw in het kantoor van Clocktimizer gekregen. Een gesprek met CEO Pieter van der Hoeven: “De advocatuur is klaar voor transparantie, daar kunnen we alleen maar heel gelukkig mee zijn.”

Wat doet Clocktimizer eigenlijk?

“Clocktimizer maakt het werk van de advocaat transparant. Wij leveren big data business intelligence software aan advocatenkantoren. De software helpt bij het tijdschrijven maar gaat nog een stap verder. Met de ingevoerde data kunnen we diepgaande en gedetailleerde analyses uitvoeren.”

Wat kan een advocaat daar dan mee?

“Met die analyses kunnen bijvoorbeeld de kosten voor een nieuw project worden ingeschat, maar ook budgetten worden gemonitord en bijgestuurd. De advocaat krijgt zo goed zicht op vragen als: ‘welk werk krijg ik goed voor betaald en waar draai ik verlies op?’. Waardevolle gegevens waar advocatenkantoren handig op kunnen inspelen; waar valt er innovatie te halen? Zie Clocktimizer als de innovatiemotor van het kantoor.”

Wat biedt het de consument?

“Transparantie is de kern. Klanten worden vaak verrast door rekeningen die twee keer zo hoog uitvallen dan vooraf afgesproken. Dat levert veel frustraties en discussies op. Wij hopen dit te voorkomen. Advocaten kunnen hun klant makkelijker op de hoogte houden van de voortgang en de kosten. Daarnaast denk ik dat Clocktimizer de kosten drukt. De advocaat kan efficiënter werken,  waardoor rekeningen lager zullen uitvallen.”

Wat is de volgende stap voor Clocktimizer?

“Goede vraag, tot gisteren hebben we bij de dag geleefd. Het komende jaar willen we in ieder geval pilots gaan draaien met gerenommeerde advocatenkantoren. We willen bewijzen dat Clocktimizer werkt. De award biedt ons hierin een steuntje in de rug. Met de externe erkenning laten we zien dat we een serieuze speler zijn. De markt heeft Clocktimizer nodig om transparanter te gaan werken.”

Leave a Reply

*