Developers kunnen hun lol op bij de tweede Dutch Open Hackathon

Developers kunnen hun lol op bij de tweede Dutch Open Hackathon

This article will take you 4 minute(s) to read

Jezelf in één keer in de kijker spelen bij een hele reeks grote bedrijven met een goed idee of met goede skills. Nauw samenwerken met getalenteerde ontwikkelaars of enthousiaste designers uit heel Nederland. 48 Uur lang bikkelen en uiteindelijk iets tofs presenteren. Wie dat ziet zitten, kan zijn lol op bij de Dutch Open Hackathon. Bij de ontwikkel-wedstrijd nemen honderden deelnemers het in teams tegen elkaar op om in twee volle dagen een knappe applicatie te presenteren. Deelname is gratis, inschrijven kan via de site.

Grote bedrijven, toffe data en mentoren

De Dutch Open Hackaton wordt voor de tweede keer gehouden. Het intitiatief komt van een hele serie grote bedrijven. KPN, Albert Heijn, Philips, Rabobank, Transavia, KLM, Schiphol, Bol.com, Kamer van Koophandel en USG People zijn aanwezig en leveren hun data aan om iets moois mee te maken. Ook dit jaar hebben de teams weer de beschikking over een groot aantal API’s van deelnemende bedrijven voor het ontwikkelen van toepassingen. Zo levert Schiphol de mogelijkheid om wachttijden op het vliegveld te gebruiken, en bieden ze gegevens voor indoor positioning op het vliegveld.

API van Appie

Met de api van de ‘Appie’ – Albert Heijn – is het mogelijk (anonieme) verkoopgegevens of voorraden te gebruiken. Teams mogen zelf kiezen of en welke gegevens ze gebruiken. Ook mogen ze zelf kiezen voor welk platform en voor welke technologie ze een toepassing maken. Van de bedrijven zijn ook mentoren aanwezig om te teams te voorzien van ondersteuning.

Geheime wapens

De Dutch Open Hackathon wordt op 30 en 31 oktober en 1 november gehouden in Amsterdam. Iedereen die geïnteresseerd is kan zich gratis aanmelden, al is het maar om toe te kijken. Dutch Open Hackathon is voor het harde werk vooral op zoek naar ontwikkelaars, designers, mensen met goede ideeën en ‘geheime wapens’. Kortom, iedereen die iets denkt te kunnen bijdragen. Het is mogelijk om al bestaande teams aan te melden, maar het is ook mogelijk om ter plekke een team te vormen en aan de slag te gaan.

hackathon-winnaars-2014

Welkomstpakket op de bagageband

Het is de tweede keer dat de wedstrijd wordt gehouden. Vorig jaar deden maar liefst 360 mensen mee. De uiteindelijke winst ging naar een app waarmee een welkomstpakket voor vliegreizigers besteld kan worden. Het pakket wordt vervolgens tussen de koffers op de bagageband gelegd, waar de ontvanger ‘m op kan pikken. Runner-up was een app waarmee boodschappen besteld kunnen worden. Deze worden bezorgd door particulieren die zich als bezorger hebben aangemeldt.

Onderwerpkeuze is vrij

Het onderwerp waarvoor iets moet worden ontwikkeld, ligt niet vast, maar om toch enige houvast te bieden zijn er verschillende categorieën gemaakt. Zo zijn er applicaties te maken in de ‘tracks’ Health, City life, Transport, Work, Travel en Entrepreneurship. De prijzenpool voor de beste applicatie bedraagt dit jaar €15.000. Het team met de beste app wordt beloond met een hoofdprijs van €7.500. Verder zijn er toffe drones te winnen voor andere goede ideeën en stellen de afzonderlijke bedrijven prijzen als vliegtickets en Apple Watches beschikbaar voor teams die hun API op toffe manier weten te gebruiken. Uiteindelijk zijn alle deelnemers ook in de running voor de ultieme hoofdprijs: als een van de bedrijven brood ziet in de applicatie en de mogelijkheden en middelen biedt om het verder te ontwikkelen.

DOH-logo

DOH: 30 en 31 oktober in Amsterdam

De Dutch Open Hackathon duurt in totaal 48 uur en vindt plaats in de co-working space B.Amsterdam. De hackathon vindt plaats op 30 en 31 oktober, de selectie van finalisten door de vakjury en de uiteindelijke prijsuitreiking is aansluitend op 1 november. Op het programma staat, los van veel brainstormen en ontwikkelen, verschillende workshops en lezingen die teams helpen tot een goed resultaat. Deelname is gratis, inschrijven kan via de site. Ook toeschouwers, welkom bij de opening en de afsluiting van de hackathon, zijn welkom en kunnen zich gratis registreren.

Silicon Canals is partner van de Dutch Open Hackathon

Leave a Reply

*