Doe het veilig: deze documenten heb je nodig als ondernemer

Doe het veilig: deze documenten heb je nodig als ondernemer

This article will take you 3 minute(s) to read

Ondernemen brengt allerlei risico’s met zich mee. Zorg er daarom voor dat je al je documenten op orde hebt om juridische problemen te voorkomen. Als ondernemer ben je liever met andere dingen bezig, maar toch is het belangrijk om je te bedenken dat je met de juiste aanpak veel geld kunt besparen.

Goed vakmanschap: “Maar je had het beloofd!”

Met een bedrijf maak je altijd bepaalde beloftes aan de klant. Zo beweren vrijwel alle ondernemingen dat zij goede kwaliteit leveren en dat zij bovendien de allergoedkoopste zijn. Wanneer je zulke dingen roept, moet je er wel voor zorgen dat je dit waar maakt. Je wilt klanten niet teleurstellen en vervolgens kwijtraken. Wees geen prutser, zorg dat je goed vakmanschap levert.

Veilig ondernemen

Om problemen te voorkomen is de juiste voorbereiding het halve werk. Wanneer je privé een relatie aangaat is het vanzelfsprekend om het veilig te doen. Bij een zakelijke relatie wordt dit echter vaak vergeten. Wanneer je het onveilig doet loop je kans op vervelende consequenties. Voorkom dit met juridische documenten op maat.

Algemene voorwaarden opstellen

Als je de algemene voorwaarden voor jouw bedrijf gaat laten opstellen is het belangrijk om op de volgende punten te letten:

  • Juridische waterdichtheid;
  • Volledigheid & correctheid;
  • Gericht op jouw bedrijf;
  • Begrijpelijk voor al jouw klanten.

Als je de algemene voorwaarden laat opstellen op maat sluiten ze perfect aansluiten bij jou bedrijf. Wist je dat het kopiëren en plakken van voorbeeld algemene voorwaarden van je concurrent strafbaar is? Er missen dan bovendien specifieke voorwaarden die gericht zijn op jouw bedrijf. Door de algemene voorwaarden te deponeren bij de KvK dek je jezelf nog beter in.

Laat direct jouw algemene voorwaarden opstellen!

Contract opstellen

Contracten en overeenkomsten sluit je af met veel verschillende partijen. Daar waar je vooraf denk dat alles in goed overleg kan, blijkt dat achteraf altijd tegen te vallen. Leg daarom al je afspraken vast en stuur afspraakbevestigingen. Zorg dat er in contracten altijd een exit-strategie staat, maar ook de opzegging, wat te doen bij overmacht en consequenties voor wanneer een partij de vastgelegde afspraken niet nakomt.

Begin direct met veilig ondernemen, laat meteen je contract opstellen!

Verzekeringen

Mocht het ondanks je goede voorzorgsmaatregelen dan toch mis gaan, dan is het fijn als je terug kunt vallen op een afgesloten verzekering. Een verzekering is als het ware een vangnet voor onvoorziene problemen. De belangrijkste verzekeringen voor ondernemers zijn de rechtsbijstandsverzekering, de arbeidsongeschiktheidsverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering.

Rechtsvormen

Bij het kiezen van een rechtsvorm moet je op drie dingen letten:

  • Welke vorm is fiscaal het meest voordelig voor jou?
  • Wil je een rechtsvorm zonder rechtspersoonlijkheid of juist met?
  • Bekijk met welke rechtsvorm je het meeste belastingvoordeel hebt.

Last but not least

De bovenstaande informatie is essentieel om veilig te kunnen ondernemen. Voor nog meer informatie kun je hier ons e-book over veilig ondernemen downloaden. Dit e-book is te gebruiken als praktisch handboek voor ondernemers als ondersteuning bij het voorkomen van problemen.

Leave a Reply

*