Amazon sluit zich aan bij Amsterdamse startuphub Techwharf

|

|

Last update:

Amazon.com gaat zich actief bemoeien met startups in Amsterdam. Met ingang van heden zijn ze aanwezig op de startuphub Techwharf van StartupDelta. Dat verklaarde Amazon CTO Werner Vogels op het podium van TheNextWeb Europe conference.

Lifetime Achievement Award for Technology

Werner Vogels stond op het podium om de Lifetime Achievement Award for Technology in ontvangst te nemen van loco-burgemeester van Amsterdam Kajsa Ollongren. Ook Neelie Kroes ontving een award. Kroes en Vogels worden met het uitreiken van de award beschouwd als visionairs en zeer vooraanstaande leden van de internationale tech-gemeenschap. Deze awards voor Kroes en Vogels eren de rol die zij hebben gespeeld bij het promoten van Nederland in de internationale tech-industrie.

Amazon bij Techwharf

Vogels maakte bij het ontvangen van de award tussen neus en lippen door bekend dat Amazon zich aansluit bij Techwharf in Amsterdam. Het viel de CTO van Amazon op dat er de afgelopen jaren weinig mentoren in de scene aanwezig waren die jonge startuppers kunnen helpen met hun ervaring. Hoe Amazon precies betrokken wordt bij Techwharf, werd verder niet duidelijk gemaakt.

Erkenning

Neelie Kroes droeg de Lifetime Achievement award op aan de startups in Nederland en ziet het als een ‘erkenning voor het fascinerende werk’ dat ze doen. Kroes: “We’re going for a run and we’re going to make it”. Het was de eerste keer in het tienjarige bestaan van TNW Conference dat de Lifetime Achievement Awards for Technology werden uitgereikt.

Topics:

Follow us:

Dennis de Vries

Writes about technology for as long as anyone remembers. Hangs out with Apple, Samsung and Sony, but is just as interested in the Google-killer you're currently building in your parents' garage. You can reach him via [email protected]

Share to...