TU Delft-startup Anteverta-mw komt in Amerikaanse handen

|

|

Last update:

De startup-scene in Delft laat flink van zich horen de laatste tijd. Ditmaal komt het gejuich vandaan bij de startup Anteverta-mw, die is overgenomen door het Amerikaanse Maury Microwave Corporation, fabrikant van microgolf-meetsystemen en laboratoriumapparatuur. Voor hoeveel de Delftse startup van eigenaar verwisselt, wil alleen niemand vertellen.

Volledige overname

Het in Californië gevestigde Maury Microwave neemt het Delfse Anteverta-mw volledig over, maar de Nederlandse oprichters blijven wel betrokken bij de verdere ontwikkeling. “Wij zullen vanuit Nederland blijven opereren”, zegt medeoprichter Mauro Marchetti. “Dit is voor ons de ideale stap om verder te groeien.” Marchetti wil niet zeggen hoeveel het Amerikaanse bedrijf zijn startup heeft gekocht. “Maury Microwave wil dat dat bedrag verder niet naar buiten komt.”

Mobiele netwerken

Met de geavanceerde meetapparatuur van Anteverta-mw kunnen transistors en zenders voor meetapparatuur nauwkeurig worden geanalyseerd. Ook kunnen de optimale eigenschappen van de zenders worden vastgesteld. Vooral mobiele netwerken zouden hiervan profiteren, doordat ze beter en zuiniger kunnen werken.

Spin-out van TU Delft

Anteverta werd in 2010 opgericht na een promotieonderzoek van Mauro Marchetti aan de TU Delft. “Nog voordat er een spin-out werd opgericht, waren er bedrijven die interesse toonden in onze techniek”, zegt Marchetti. Een daarvan was Maury Microwaves, die al in juni 2010 een partnership met Anteverta-mw voor enkele van zijn producten aankondigde. Andere klanten waar Anteverta-mw meetapparatuur, hardware en software aan levert zijn onder andere het Fraunhofer Instituut en NASA en bedrijven als Freescale en NXP.

Delft Enterprises

Anteverta-mw komt voort uit de accelerator Delft Enterprises, die participeert in spin-out bedrijven van de TU Delft. Het gaat daarbij om startups die zijn ontstaan uit het intellectueel eigendom van de universiteit en die vervolgens geholpen worden met het verkrijgen van benodigde patenten en in het zadel gezet worden met vroege financieringen.

Topics:

Follow us:

Dennis de Vries

Writes about technology for as long as anyone remembers. Hangs out with Apple, Samsung and Sony, but is just as interested in the Google-killer you're currently building in your parents' garage. You can reach him via [email protected]

Share to...