Deze drie Nederlandse startups strijden verder om een miljoen dollar

|

|

Last update:

Afgelopen week vond bij The Startup Orgy in Amsterdam de 1776 Challenge Cup Finals plaats. Twintig Nederlandse startups trokken alles uit de kast halen om de beste pitch te geven en drie mogen nu verder strijden om De inzet: een investering van een miljoen dollar en 50.000 dollar aan prijzengeld van de organisator, seedfonds en incubator 1776.

Prijzengeld

De volgende startups strijden over twee weken in Londen in de West-Europese 1776 Challenge Cup finale in Londen. De winnaars van deze West-Europese finale vliegen voor de wereldwijde finale naar Washington D.C. Tijdens deze wereldwijde finale in juni maken de startups kans op $50.000,- aan prijzengeld en $1.000.000 aan funding.

Skytree

Skytree heeft een effectieve manier ontwikkeld om CO2 op te slaan uit de lucht om ons heen. Deze opgeslagen CO2 kunnen ze gebruiken om water schoon te maken of lucht te zuiveren.

Camptoo

Camptoo maakt het mensen mogelijk om caravans en campers huren van medekampeerders. Je kunt er eenvoudig je eigen camper online zetten of een caravan huren van een betrouwbare en geverifieerde verhuurder.

ProctorExam

ProctorExam is een platform voor het veilig afnemen van online examens. Doormiddel van een camera achter de examenkandidaat, een webcam gericht op de kandidaat en het delen van zijn of haar scherm kunnen ze een veilige examenomgeving garanderen. Ze werken o.a. al samen met de Universiteit van Amsterdam.

1776 Challenge Cup

Amsterdam behoort nu tot de meer dan 50 steden over de hele wereld waar de 1776 Challenge Cup wordt georganiseerd. 1776 is een internationale startup-incubator. Het bedrijf steunt startups die zich inzetten voor een betere wereld door fundamentele problemen op te lossen. Ze zijn actief in het onderwijs, op het gebied van energie en duurzaamheid, gezondheid, transport en stedelijke issues. 1776 heeft meer dan 250 startups succesvol geholpen met de groei van hun bedrijf. De 1776 Challenge Cup wordt in meer dan 50 steden over de hele wereld georganiseerd. Elke lokale competitie mondt uit in een regionale competitie, die uitmondt in een wereldwijde finale.

- A message from our partner -

Topics:

Follow us:

Remco Janssen

Remco Janssen founded Silicon Canals in 2014 and is its CEO and publisher, responsible for partnerships and business development. He is an expert in digital media, covering European startups, scale-ups, and venture capital. In the past, he founded Proudly Represents, the Netherlands’ first communications and PR agency for tech startups while mentoring hundreds of them. Prior to that, he worked at Europe’s first food order website, Urbanbite, and was a football journalist for Dagblad De Pers. He holds a Bachelor’s degree in Journalism from the University of Applied Sciences Utrecht.

Share to...