Enschede smarthome-startup Athom vangt miljoen voor hun Homey

|

|

Last update:

De Enschedese startup Athom heeft een miljoen euro aan funding binnen. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de Homey, een spraakgestuurde, universele afstandsbediening voor een slim huis. Na een gigantisch succesvolle Kickstarter-campagne, heeft de startup nu een eerste investeringsronde afgesloten met private investeerders.

Slimme witte bol

De Homey is een apparaat dat alle ‘slimme’ apparaten in een huishouden verbindt en bedient. Van de Sonos en de Nest tot de wifi-lampen en de mediabibliotheek. Normaal heb je voor al die apparaten losse apps of – erger nog – afstandsbedieningen nodig. Met een Homey in huis komt alles bij elkaar. Praktisch alle apparaten zijn op de witte bol aan te sluiten, en vervolgens vanuit één app te bedienen. Daarnaast is de Homey met de stem te besturen en kunnen ontwikkelaars op het open platform ook zelf toepassingen bedenken voor de Enschedese uitvinding.

Kickstarter succes

De Homey was een groot succes op Kickstarter, waar het project door bijna duizend mensen gesteund is wat een startkapitaal opleverde van 203.918 euro. Verder sleepte Athom met hun Homey een hele reeks aan awards en prijzen in de wacht, waaonder de titel van ING Starter van het Jaar.

Plannen voor 2015

Nu wordt het dus menens voor de in 2014 opgerichte startup. “Deze financiering zorgt ervoor dat wij Homey goed in de markt kunnen zetten”, zegt Stefan Witkamp, die het bedrijf samen met Emile Nijssen heeft opgericht. “Hiermee kunnen we onze productie verhogen, voorraden aanleggen, en ook ons team uitbreiden om Homey te blijven verbeteren.” Inmiddels werken er 15 mensen bij het bedrijf.

Deze zomer geleverd

Homey wordt deze zomer uitgeleverd aan backers van de Kickstarter campagne en mensen die ‘m ge-preorderd hebben via de website. Daarna wordt het miljoen aangebroken om de Homey ook in de winkels te krijgen waar iedereen ‘m kan kopen. Over wie de private investors zijn, daar wil de startup niets over kwijt.

- A message from our partner -

Topics:

Follow us:

Dennis de Vries

Writes about technology for as long as anyone remembers. Hangs out with Apple, Samsung and Sony, but is just as interested in the Google-killer you're currently building in your parents' garage. You can reach him via [email protected]

Share to...