Gratis sporttenues dankzij startup van deze 18-jarige ondernemer

|

|

Last update:

Gratis sporttenues voor alle jeugdspelers van Nederlandse voetbalclubs. Dankzij Brandsfit, de startup van de 18-jarige ondernemer Jip Maathuis, wordt dit werkelijkheid.

Brandsfit

De ellenlange zoektocht naar sponsors, die Maathuis zelf ook maar al te goed kent uit zijn eigen voetbaljaren, hoeven de jonge sporters voortaan niet meer af te leggen. Maathuis strikt grote bedrijven die als sponsors op de shirtjes van de jonge sporters willen. En daar blijkt veel animo voor. Meer dan 100 clubs en 35 sponsoren hebben zich in amper een maand tijd gemeld bij Brandsfit. De Cortina Groep, een multinational in de schoenen- en fashionindustrie, heeft het idee van de tiener inmiddels omarmd.

Negenjarige ondernemer

Maathuis is geen onbekende in ondernemersland. Op zijn negende startte de jonge ondernemer met JipsGoedeDoelen, waarmee hij elk jaar chocoladeletters verkoopt voor War Child. Het idee voor Brandsfit zag dan ook het licht tijdens een reis voor War Child naar Oeganda. “Onderweg zag ik huizen beschilderd met reclame”, vertelt Maathuis. “Op het moment dat de bewoners niet voldoende geld hebben om hun huis af te bouwen, kunnen ze aankloppen bij een fonds waar grote bedrijven als Coca Cola zich bij hebben aangesloten. In ruil voor reclame krijgen de bewoners geld om hun huis af te bouwen.”

De gunfactor

“Waarom introduceren we zo’n model niet voor sporttenues?” vroeg Maathuis zich af.  Hij ging aan de slag met zijn concept en kreeg De Cortina Groep al snel achter zich. “Maar op het moment dat ik de deal sloot was ik 17, en dan loop je tegen allerlei administratieve rompslomp aan. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om als 17-jarige ondernemer een bankrekening te openen.”

Naar de notaris met Brandsfit

3 maanden moest Maathuis wachten voordat hij officieel met Brandsfit kon starten. “De maandag na mijn 18e verjaardag ben ik meteen naar de notaris gereden.” Toch ervaart hij zijn jonge leeftijd over het algemeen als iets positiefs. “Mensen vinden het bijzonder en als jonge ondernemer heb je sneller de gunfactor.”

brandsfit uitleg

- A message from our partner -

Gericht adverteren

Inmiddels bestaat Brandsfit een maand en hebben een aantal grote sponsors zich aangemeld. “Bedrijven kunnen heel gericht adverteren in een bepaalde regio, zonder zelf actief op zoek te gaan naar clubs.” Hoe meer geld een bedrijf betaalt, hoe meer clubs ze sponsoren. De meest in het oog springende plek, de borst, is het duurst. En wat als een sportclub de lokale bakker op het shirt wil? “Voor de lokale ondernemers blijft gewoon plek. Clubs hebben de mogelijkheid om een advertentie te verruilen voor een lokale advertentie.”

Sporten voor meer kinderen bereikbaar

Maathuis hoopt dat door zijn onderneming nog meer voetballertjes zich zullen aanmelden bij een vereniging. “Als een club het niet voor elkaar krijgt voldoende shirtsponsors te vinden, moeten ouders zelf het volle bedrag betalen voor een outfit. Voor sommige ouders is het zeer lastig om deze uitgave te doen. Omdat het clubtenue verplicht is tijdens wedstrijden, kunnen hun kinderen dus niet lid worden van een club. Met Brandsfit wordt sporten voor meer kinderen bereikbaar.”

 

Topics:

Follow us:

Lotte Elbrink

Lotte is freelance journalist, tekstschrijver en (web)redacteur. Schrijft voor journalistieke bronnen maar doet daarnaast regelmatig copywriting klusjes en PR voor ondernemers, bedrijven en startups.

Share to...