Nieuwe investeerder voor fitness app Fitmo

|

|

Last update:

Het gaat lekker met Fitmo. De Amsterdamse startup die échte personal trainers op een betaalbare manier koppelt met mensen die aan hun gezondheidsdoelen willen werken heeft de oprichter van Spil Games Peter Driessen als investeerder aangetrokken. “Fitmo heeft een sterk team en is een zeer interessant concept in een grote, groeiende gezondheids markt”, aldus Driessen.

Een personal trainer in je broekzak

Door de personal trainers op afstand te laten werken en de tools te bieden die zij nodig hebben om online 1 op 1 te trainen, is een coach via Fitmo (vanaf EUR 8 per maand) een stuk beter betaalbaar dan een coach die je in real life begeleid (vanaf EUR 25 per uur), en kunnen coaches tot wel 100 klanten tegelijk managen. Fitmo haalde afgelopen najaar een investering van 1,2 miljoen euro op en sloot een samenwerking met Jawbone. Door de samenwerking met Jawbone, dat bekend is geworden door de fitness-armband Jawbone Up, kan Fitmo de data uit de wearables van Jawbone gebruiken om naar de personal trainer te sturen.

“Met Peter halen we een ervaren ondernemer aan boord. Iemand die met zijn achtergrond ons team vele lessen kan leren over het begeleiden van onstuimige groei van een internet bedrijf, het bouwen van een team en het aantrekken van internationale investeerders”, zegt Steijn Pelle (co-founder van Fitmo).

Uitbreiding

Gelijktijdig zijn ook Martijn de Kuijper (oprichter Yuno, oprichter Fosbury) en Bram Kanstein (oprichter Startup Stash, ex Product Hunt) bij het team betrokken om het concept naar een volgend niveau te brengen. Afgelopen maanden heeft Fitmo gewerkt aan het bereiken van een product/market fit. De focus voor het komende jaar ligt op groei en het traject richting een Serie A investeringsronde. Het bedrag dat Peter Driessen in de startup steekt, wordt niet bekend gemaakt.

Fitmo

Fitmo is in 2014 opgericht door Dave Roeloffs en Steijn Pelle. Zij vinden dat het voor iedereen in deze wereld mogelijk moet zijn om op een betaalbare manier gezondheidsdoelen te halen. Dit doen zij door middel van een marktplaats waar ze échte personal coaches online in contact brengen met nieuwe klanten.

- A message from our partner -

De Fitmo app is hier te downloaden.

Topics:

Follow us:

Share to...