Scholieren betalen lunch met app van fintech startup Daalder

|

|

Last update:

De heilige graal in de smartphone-wereld is momenteel het mobiel betalen. Partijen als Apple en Google, grote banken en verschillende providers rollen over elkaar om met veel bombarie hun oplossingen te presenteren, om die vervolgens beperkt uit te rollen. Dan blijft er ruimte over voor kleinere partijen om de gunst van het publiek te winnen. De Amsterdamse startup Daalder bijvoorbeeld. De app waarmee je mobiel kunt betalen, laat scholieren in Zuid-Holland hun lunch afreken via hun telefoon.

Betalen via Daalder

Daalder is een laagdrempelig platform dat mobiele betalingen mogelijk maakt. Consumenten hebben alleen een iPhone of Android-smartphone nodig. Hun Daalder portemonnee kunnen ze vullen via iDeal. In de toekomst wordt het ook mogelijk om het saldo aan te vullen via creditcard of door het te koppelen aan de eigen betaalrekening. Zodra er iets afgerekend moet worden, geeft de consument zelf aan hoeveel er betaald moet worden en aan welke winkel. Dat alatste kan bijvoorbeeld door een QR-code te scannen. Het geld wordt dan van het Daalder-account van de consument overgeheveld naar het Daalder-account van de ondernemer. Die laatste hoeft geen extra hardware als beacons, NFC-lezers of pin-apparaten te installeren.

daalder-app

Lunch kopen in Leidschendam

Daalder draait momenteel een proef op het Veurs Lyceum in Leidschendam. Het Veurs Lyceum is daarmee de eerste school waar je met je smartphone kunt betalen. Het eten wordt verzorgd door Van Leeuwen Catering, die verder nog 90 scholkantines in Zuid-Holland runt. Als de proef een succes is, wil Daalder ook op die andere scholen aan de gang, waarmee ze zo’n 70.000 scholieren kunnen bedienen.

Techsavy

Voor een startup in mobiel betalen in Nederland is dat een hele goede voet tussen de deur bij een doelgroep die opgroeit met steeds belangrijker wordende smartphones. Dat ze de herkomst van de naam van de app niet zullen herkennen, maakt verder niet uit. “Onze scholieren zijn heel techsavvy en doen alles al via hun mobieltje, dus ermee betalen ook”, verklaart Marco van Stappershoef, van Van Leeuwen Catering. “Ook is het prettig dat ouders met Daalder precies het saldo kunnen bijvullen van hun kinderen en daardoor continue inzicht hebben in hun bestedingsgedrag.”

- A message from our partner -

Android en iOS

Daalder is opgericht door ondernemers Renz Millenaar en Romke de Vries. De app is voor consumenten gratis te gebruiken. Bedrijven betalen per transactie vijf eurocent en twee euro voor elke keer dat ze hun Daalder-account overzetten naar hun bankrekening. De app ging in maart live na een proefperiode met enkele honderden consumenten en een selectie winkels en horecagelegenheden. Inmiddels is de gratis app ook officieel te gebruiken bij de bij de pilot aangesloten winkels. De Daalder-app draait op zowel Android als iOS.

Foto: Daalder team, vlnr Romke de Vries, Renz Millenaar, Reinhard Spronk

Topics:

Follow us:

Dennis de Vries

Writes about technology for as long as anyone remembers. Hangs out with Apple, Samsung and Sony, but is just as interested in the Google-killer you're currently building in your parents' garage. You can reach him via [email protected]

Featured events | Browse events

June

20junAll Day21TNW Conference 2024The next web is now. 20% with SILICONCANALS20

Share to...