Startupdelta wil het startups makkelijker maken met een nieuw portal

|

|

Last update:

Het heeft even een half jaartje geduurd, maar vanmiddag lanceerde Startupdelta officieel een nieuw portal voor startups: Startupdelta.org. Founders uit binnen- en buitenland krijgen via StartupDelta.org toegang krijgen tot ondersteuning, fiscale informatie en allerhande financiële regelingen, alsmede nieuws (via Startupjuncture), een vacaturebank (coming soon) en toegang tot netwerken van investeerders en mentoren. Minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ) en Neelie Kroes, startup envoy van EZ, mochten gezamenlijk de website presenteren in Den Haag.

Publiek-private samenwerking

De website startupdelta.org is een publiek-private samenwerking, zodoende gebouwd door IBM en ontwikkeld in samenwerking met de regionale tech hubs (de 13 stadregio’s die deel uitmaken van Startupdelta), StartupJuncture en DutchBasecamp. Het is een portal, dus de informatie komt van of staat elders. Zo’n tien adviseurs van de Kamer van Koophandel bieden ‘advies op maat’ via een apart telefoonnummer.

Nieuws en events

Het platform toont startup-nieuws en events, daarnaast verbindt het startups met corporates, incubators en accelerator programs. Ook biedt het platform toegang tot een job site (coming soon) en geeft een overzicht van startup-workspaces waar startups kunnen samenwerken met anderen. Startupdelta nodigt anderen uit om ook deel te nemen aan de website en content aan te leveren.

Showcase op Startupdelta

Ook kun je via Launchpad meetups terecht in steden in de wereld, zoals Boston, New York of Londen. Meer dan 1000 Nederlandse startups en tech corporates krijgen op Startupdelta hun eigen showcase, met als doel om ounders en entrepeneurs sneller in contact te laten komen met elkaar, maar ook met potentiële investeerders en met ‘gespecialiseerde’ mentoren. Neelie Kroes: “We willen de belangrijkste drempels voor startups om te groeien wegnemen.”

Wat vind je van de nieuwe portal van Startupdelta? Laat hieronder een comment achter.

Topics:

Follow us:

Remco Janssen

Remco Janssen founded Silicon Canals in 2014 and is its CEO and publisher, responsible for partnerships and business development. He is an expert in digital media, covering European startups, scale-ups, and venture capital. In the past, he founded Proudly Represents, the Netherlands’ first communications and PR agency for tech startups while mentoring hundreds of them. Prior to that, he worked at Europe’s first food order website, Urbanbite, and was a football journalist for Dagblad De Pers. He holds a Bachelor’s degree in Journalism from the University of Applied Sciences Utrecht.

Featured events | Browse events

June

20junAll Day21TNW Conference 2024The next web is now. 20% with SILICONCANALS20

Share to...