Travel-startup Weliketoshare laat gasten automatisch goede doelen steunen

|

|

Last update:

Als je een hotelvergelijkingssite begint, dan kun je het in het beste geval net zo goed doen als ‘de grote jongens’ van Booking.com en Expedia. Daar valt dus geen eer aan te behalen. Reisstartups gaan daarom op zoek naar een andere aanpak. Weliketoshare mikt op altruïsme van gasten die online boeken. Deze Nederlandse startup doneert een vast bedrag aan een goed doel voor elke nacht die via hun site geboekt wordt. De gebruiker betaalt daarvoor niets extra.

Goede doelen

Weliketoshare is sinds oktober 2014 in de lucht en heeft kort geleden, naar eigen zeggen, de eerste resultaten geboekt. De site haalt de hotelprijzen van bekende boekingssites als Booking.com, Hotels.com en Expedia. Daarmee kunnen ze een selectie van zo’n 740.000 hotels wereldwijd aanbieden. Een deel van de commissie die Weliketoshare met de boekingen verdient, wordt gedoneerd aan een select aantal goede doelen.

Lekkerder slapen

Voor mensen op zoek naar een vakantiebestemming lijkt dat een no-brainer te zijn. Je betaalt niets extra voor je hotel, maar ondertussen gaat er wel geld naar een goed doel. “Jij een mooi verblijf, zij een beter leven. Daar slaapt je hotelkamer toch net even lekkerder van”, zo legt co-founder Leontine Spuijbroek het concept uit. “Zo kan een weekend Lissabon dus leiden tot donaties aan bijvoorbeeld uitjes voor eenzame ouderen. Wij zien het dan zo: jij een overnachting voor de beste prijs, zij een prachtig uitje.”

weliketoshare-logo

Kippen en uitjes voor ouderen

Gebruikers van de site krijgen naast zoekresultaten van hotels ook de keuze welk goed doel ze willen steunen. Een weekendje Lissabon geeft de optie om te doneren aan uitjes voor ouderen, scholen in overstromingsgebieden in Guatemala of kippen in Tanzania. Bij elk goed doel zit een pagina met uitleg en Weliketoshare belooft zijn gebruikers op de hoogte te houden van wat er met het geld gedaan wordt.

500.000 euro aan eigen investeringen

Weliketoshare is opgericht door vier ondernemers: Hans Spuijbroek, Leontine Spuijbroek, Ton Plooij en Nicolette Salden. Hans Spuijbroek heeft ervaring in de hotelbranche als oprichter van Backstage Hotel in Amsterdam. Ton Plooij verzorgt de software & business development terwijl Salden van het Nederlandse Adyen afkomstig is. De vier hebben bij elkaar 5 ton in het project gestoken, waardoor ze tot nog toe niet afhankelijk zijn van externe investeerders.

- A message from our partner -

Topics:

Follow us:

Dennis de Vries

Writes about technology for as long as anyone remembers. Hangs out with Apple, Samsung and Sony, but is just as interested in the Google-killer you're currently building in your parents' garage. You can reach him via [email protected]

Share to...