Twee Nederlandse startups in race voor half miljoen prijzengeld

|

|

Last update:

Ze zijn bekend, de vijf startups die in de finale staan van de Postcode Lottery Green Challenge. Tussen de vijf finalisten zitten maar liefst twee Nederlandse startups, want zowel Fleet Cleaner als Land Life Company maakt kans op een half miljoen euro prijzengeld. Deze jaarlijkse internationale competitie op het gebied van duurzame innovatie wordt georganiseerd door de Nationale Postcode Loterij.

Schoonmaakrobots

Fleet Cleaner ontwikkelt schoonmaakrobots die de romp van vrachtschepen reinigen tijdens het laden en lossen. Het bedrijf wil de afvalstoffen als biomassa voor brandstof gebruiken. Het regelmatig reinigen van schepen zorgt voor minder brandstofverbruik en 5% minder CO2-uitstoot.

FleetCleaner_product

Stekjes helpen overleven

Land Life Company heeft een biologisch afbreekbare Cocoon-incubator ontwikkeld die in zeer droge gebieden stekjes helpt te overleven met water en beschutting. Het natuurherstel dat hiermee wordt gerealiseerd is een belangrijk wapen in de strijd tegen klimaatverandering, omdat bomen CO2 uit de lucht halen.

LandLifeCompany_product

Half miljoen euro

Op 10 september pitchen zij hun ondernemersplan tijdens de finale van Postcode Lottery Green Challenge in Amsterdam aan een internationale jury, pers en publiek. De winnaar ontvangt een half miljoen euro om zijn of haar product of dienst verder te ontwikkelen en op de markt te brengen. Een tweede plaats is alsnog goed voor 200.000 euro aan prijzengeld.

- A message from our partner -

Finalisten Postcode Lottery Green Challenge

De andere drie finalisten van de Postcode Lottery Green Challenge zijn Evrnu en Muufri uit de Verenigde Staten en Ooho! uit het Verenigd Koninkrijk. De Nationale Postcode Loterij zoekt met de Postcode Lottery Green Challenge voor het negende jaar op rij naar vernieuwende producten of diensten die de uitstoot van broeikasgassen verminderen. Dit jaar stuurden 271 duurzame ondernemers uit 56 landen een groen ondernemingsplan in.

Foto boven: de winnaars van vorig jaar. De Brit Arthur Kay won 500.000 euro voor zijn bedrijf Bio-bean dat biobrandstoffen wint uit koffiedik, zoals biodiesel en brandbare biopallets.

Topics:

Follow us:

Remco Janssen

Remco Janssen founded Silicon Canals in 2014 and is its CEO and publisher, responsible for partnerships and business development. He is an expert in digital media, covering European startups, scale-ups, and venture capital. In the past, he founded Proudly Represents, the Netherlands’ first communications and PR agency for tech startups while mentoring hundreds of them. Prior to that, he worked at Europe’s first food order website, Urbanbite, and was a football journalist for Dagblad De Pers. He holds a Bachelor’s degree in Journalism from the University of Applied Sciences Utrecht.

Share to...