Zo haalde 3D Hubs miljoenen investering op (en dit gaan ze ermee doen)

|

|

Last update:

Het nieuws is al bijna opgedroogd, maar het is toch wel behoorlijk onvoorstelbaar. Voor een community in 3D-printing (#buzzwords #nogmeerbuzzwords) 3,4 miljoen euro, 4,5 miljoen dollar investering ophalen… Ga er maar aanstaan. Maar met het groeipad van 3D Hubs is niets te gek, en dat vond een van Europa’s mooiste (ik zei niet grootste) fondsen Balderton Capital ook. In onze nieuwe rubriek Mijlpaal (over de mijlpalen in het bestaan van succesvolle Nederlandse startups) vertelt Filemon Schöffer van 3D Hubs hoe ze zo’n zwik investering hebben opgehaald – en wat ze ermee gaan doen.

3,4 miljoen euro investering voor 3D Hubs…. Hoe voel je je (wat gaat er door je heen?)

Filemon Schöffer: “Super trots om hier onderdeel van te mogen zijn. Het is super cool om ergens aan te werken waar je zelf ook echt in gelooft. Het is dan helemaal tof als een partij als Balderton dat geloof deelt en bevestigd middels zo’n investering. Echt top!”

Waarom investeert zo’n gerenommeerd fonds als Balderton in jullie?

“We hebben een heel vet en goed team. Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt en ik ben er heilig van overtuigd dat dit de basis heeft gevormd voor het succes. De belangrijkste pijlers voor 3D Hubs zelf zijn product, partnerships, en community. We zijn in staat geweest in heel korte tijd een “proof of concept” neer te zetten en sterke groeicijfers te laten zien: van 500 naar 7000 printers wereldwijd, er zijn 30.000 prints gemaakt en er zijn 75.000 unieke 3D-modellen geupload het voorbije jaar. Daarbovenop hebben we een aantal exclusieve partnerships kunnen sluiten, bijvoorbeeld met Autodesk, waarmee uit zeer belangrijke hoek vertrouwen is vastgelegd en een sterk competitief voordeel is gecreëerd.”

“Tot slot zijn de gebruikers van ons platform zijn nauw betrokken bij de ontwikkeling. We organiseren meetups waarmee we de community samenbrengen en we hebben geïnvesteerd in een uitgebreid ambassador program (“3D Hubs Mayors”). Dit zorgt voor vertrouwen en een harde kern van gebruikers, wat 3D Hubs moeilijk kopieerbaar maakt. Daarmee hebben we een ‘unfair advantage’ wat weer interessant is voor investeerders. Eigenlijk zou je van een merkwaarde kunnen spreken. Overall zou je kunnen zeggen dat het delen van dezelfde visie op deze pijlers de basis vormt voor dit succes en de reden waarom Balderton (nogmaals) in ons investeert.”

Waar gaan jullie al dat geld aan uitgeven?

Het geld zorgt ervoor dat we kunnen knallen. De hoofdlijnen van de plannen daarvoor liggen al klaar. We gaan het inzetten voor de volgende speerpunten: we hebben een kantoor geopend in New York (Brooklyn Navy Yard, New Lab, red.) voor de Amerikaanse markt, we gaan het team zwaar uitbreiden van twintig naar dertig man (hier solliciteren bij 3D Hubs!) en wij gaan samenwerkingen aan met consumentenmerken. De eerste partnership die we hebben aangekondigd hiervoor is met de Fairphone. Gebruikers kunnen een phone casing 3D-printen bij hen in de buurt, waardoor je enorm bespaart op emissie voor transport. Het is niet alleen gaaf, maar dus ook goed voor het milieu.

Lees ook de vorige editie van Mijlpaal: Hoe Blendle 100.000 gebruikers kreeg.

- A message from our partner -

Topics:

Follow us:

Remco Janssen

Remco Janssen founded Silicon Canals in 2014 and is its CEO and publisher, responsible for partnerships and business development. He is an expert in digital media, covering European startups, scale-ups, and venture capital. In the past, he founded Proudly Represents, the Netherlands’ first communications and PR agency for tech startups while mentoring hundreds of them. Prior to that, he worked at Europe’s first food order website, Urbanbite, and was a football journalist for Dagblad De Pers. He holds a Bachelor’s degree in Journalism from the University of Applied Sciences Utrecht.

Featured events | Browse events

June

20junAll Day21TNW Conference 2024The next web is now. 20% with SILICONCANALS20

Share to...