3D-printbedrijf Shapeways haalt wederom 30 miljoen dollar op

|

|

Last update:

Het van origine Nederlandse 3D-printbedrijf Shapeways haalt wederom 30 miljoen dollar binnen. Wederom? Ja, want twee jaar geleden haalde het Nederlandse bedrijf (met een hoofdkantoor in New York en kantoren in Seattle en Eindhoven) hetzelfde bedrag binnen, omgerekend bijna 27 miljoen euro. Het zijn indrukwekkende cijfers: in totaal verzamelde het bedrijf in zes verschillende investeringsrondes bijna tachtig miljoen dollar.

sw-logo-color

Cijfers, cijfers, cijfers

Het idee voor het bedrijf ontsproot in 2007 bij de ontwerpafdeling van Philips. Daar werd het door oprichters Peter Weijmarshausen, Robert Schouwenburg en Marleen Vogelaar verder uitgewerkt in het incubatorprogramma van Philips, dat ondersteuning biedt aan start-ups met innovatieve ideeën. Sinds de lancering in 2008 heeft het bedrijf inmiddels meer dan tweeënhalf miljoen producten geprint – maandelijks worden er 150.000 nieuwe designs op de website geüpload. Het platform telt 620.000 leden, waarvan er 30.000 actief zijn op de online Shapeways-marktplaats om hun producten te verkopen.

https://www.youtube.com/watch?t=75&v=1Og2EBG4N5M

 

Inkef Capital

De investeringsronde wordt geleid door de Nederlandse investeringsmaatschappij Inkef Capital, met pensioenfonds ABP/ABG als belangrijkste founding investor. Daarnaast doen onder andere ook Hewlett Packard Ventures en Andreesen Horowitz mee – laatstgenoemde leidde overigens de vorige investeringsronde. Nieuwe namen zijn dit keer Presidio Ventures en de investeringstak van het Japanse handelsconcern Sumitomo.

- A message from our partner -

https://www.youtube.com/watch?v=qCThfUhVftw

Groei & innovatie

Het geld zal worden gebruikt om te investeren in de community van het bedrijf (zoals de eerder genoemde marktplaatsomgeving), uitbreiding van de website, materiaalmogelijkheden en -diversiteit en aanschaf van nieuwe hardware, zoals 3D-printers die sneller printen met een hoge kwaliteit. Veel groei en innovatie dus.

Topics:

Follow us:

Editorial team

The editorial team of Silicon Canals brings you technology news from the European startup ecosystem. 

Featured events | Browse events

Current Month

June

27jun3:30 pm7:30 pmSummer Founders CircleAWS & Women in VC: “Emotional Intelligence, Mental Wellbeing & Cultivating Cultures”

Share to...