Leapfunder helpt startups 2 miljoen op te halen

Leapfunder helpt startups 2 miljoen op te halen

This article will take you 1 minute(s) to read

Het Nederlandse Leapfunder, dat online investeren in startups faciliteert, heeft vorige week de eerste 2 miljoen euro aan investeringen gepasseerd. Dankzij de laagdrempelige online betalingsmethode van Leapfunder kan ‘iedereen’ investeren in startups.

Converteerbare obligatie

Leapfunder heeft een investerings- en betaalmethode ontwikkeld dat het voor iedereen mogelijk maakt te investeren in een idee waar zij in geloven. De laagste investering begint rond de €1.000. Online investeren kan met de Leapfunder Note, een converteerbare obligatie die ook nog eens de gebruikelijke administratie(kosten) en stapels papierwerk onnodig maakt.

Kleine investeerders

Founder en CEO Tienko Rasker: “Het traditionele investeringsproces laat een grote groep mogelijke investeerders onbenut. Dit is vooral te wijten aan de hoeveelheid papierwerk. Kleine investeerders kunnen nu makkelijk investeren en je hebt er maar 10 tot 30 nodig om aan de slag te kunnen met je bedrijf.”

8% groei per week

Naast de ‘kleine’ investeerder behoren ook de grote, gevestigde investeerders tot het netwerk. De online community van Leapfunder groeit met ongeveer 8% per week en is aan dé plek aan het worden waar investeerders ervaringen en informatie kunnen te delen. Ook Leapfunder zelf heeft flinke ontwikkelingen doorgemaakt. De groei van de investeringen van het afgelopen kwartaal alleen was 330%. Naar schatting is 2/3e van dit geld afkomstig van nieuwe investeerders wat nogmaals onderstreept hoe populair investeren via convertible notes is. Er zijn in totaal 18 startups die succesvolle investeringsrondes hebben afgerond en er zijn nog 8 lopende rondes. De gemiddelde investering is €7.500 en de gemiddelde ronde sluit op €100.000.

Leave a Reply

*