Dit zijn de elf nieuwe Smart City & Living-startups van Startupbootcamp

|

|

Last update:

De Nederlandse startup-accelerator Startupbootcamp is niet te stoppen qua nieuwe vertical-programma’s. Na een intensieve selectie zijn gisteren de elf, in plaats van de gebruikelijke tien, startups geselecteerd voor het nieuwe Smart City & Living-programma. Startupbootcamp belooft de slimste technologie op het gebied van The Internet of Things (IoT), Urban Planning, Smart Mobility, Smart Retail en Smart Living uitverkoren te hebben uit 350 aanmeldingen, afkomstig van over de hele wereld.

Afvalrace bij Startupbootcamp

Afgelopen twee dagen was een afvalrace tussen 19 startups; via coaching van een groot aantal Startupbootcamp-mentoren mochten ze toewerken naar een eindpitch, waarna de Startupbootcamp-mentoren en –teamleden de startups uitkozen met de meeste potentie. Op 11 april begint de versnelling, waarin de teams gedurende drie maanden begeleid en geaccelereerd worden tot ‘volwaardige bedrijven die klaar zijn om de markt te bestormen’. Het programma eindigt op 8 juli met een Demo Day voor partners en investors.

Diversiteit

Het nieuwe programma kent een enorme diversiteit aan nationaliteiten en invalshoeken. Van geautomatiseerde kalibratie van vliegveldverlichting met drones (Canard) tot tablets in taxi’s om reizigers in hun ‘verloren’ reistijd contextafhankelijke advertenties te laten zien (Cabture) en een matchmakingplatform voor werkstudenten en consumenten die op zoek zijn naar een babysitter of schoonmaker (De Vinderij). Het zit er allemaal in.

Elf startups

Volgens programmamanager Sal Matteis was de selectie daarom absoluut geen uitgemaakte zaak. “Het kiezen van de teams die we meenemen is altijd moeilijk. In dit geval zelfs zo moeilijk dat we zijn gegaan voor elf startups, in plaats van de gebruikelijke tien. Ze hebben alle negentien een grote indruk gemaakt op de mentoren en het Startupbootcamp-team. Maar voor acht van hen komt het programma helaas nog wat te vroeg. Ik denk dat we met deze klas van elf uitverkorenen een veelbelovende lichting Smart City & Living-startups hebben samengesteld.”

Drie Nederlandse startups

Dit zijn de elf geselecteerde startups. Zij komen uit acht landen, drie startups zijn van Nederlandse bodem:

Cabture (Nederland):

Cabture levert taxi-advertenties en contextuele user engagement experiences, via tablets aan boord.

- A message from our partner -

Virgla (Tsjechië):

Stelt merken in staat met klanten te interacteren, verbinden en ze te belonen via een eenvoudig platform.

Twingz (Oostenrijk):

Een datamanagementoplossing voor thuis, om energieverbruik te meten en suggesties te bieden hoe dit te verbeteren.

Dipper (China):

3D-simulatiesoftware en dataverwerking voor steden, natuurlijke bronnen, luchthavenbeveiliging en meer.

Canard (Spanje):

Drone- en 3D-software om start- en landingsbanen, en bijbehorende verlichtingssystemen van luchthavens, kostenefficiënt te inspecteren. Ook uit te breiden naar olie/gasleiding- en windmoleninspecties.

MyStay (Tsjechië):

Een hotelcommunicatiesysteem dat hotelgasten kunnen gebruiken als een virtuele assistent die hen tijdens het gehele verblijf ondersteunt.

ParkEagle (Nederland):

Een subscription-based, full-service parkeeroplossing voor steden en bedrijven.

Nuklius (Groot-Brittannië):

Een web en mobiele app die teammanagers van bedrijven in staat stelt bekwame mensen te rekruteren voor hun projecten. Helpt talent te ontsluiten binnen een organisatie.

Quicargo (Israël):

Een real-time bidding platform dat verladers in staat stelt vrije laadruimte te boeken op een betaalbare en gemakkelijke manier.

The Construct (Polen):

Een Virtual Reality-app voor telefoons die je gebouwen laat ervaren, voordat ze gebouwd zijn. Voor architectenbureaus en onroerendgoedbedrijven.

De Vinderij (Nederland):

Een netwerkplatform van studenten die zorg bieden aan mensen van alle generaties: als babysitter, interieurverzorger en hulp voor senioren.

Topics:

Follow us:

Editorial team

The editorial team of Silicon Canals brings you technology news from the European startup ecosystem. 

Share to...