Leapfunder wil business angels bij elkaar brengen in sociaal netwerk

|

|

Last update:

Een sociaal netwerk voor investeerders in startups. Dat klinkt gezellig, maar voor Leapfunder is het een serieuze zaak. Het sociale netwerk is live gegaan na een update van de site van het Nederlandse online investeringsplatform Leapfunder. Via de site kan ‘iedereen’ gemakkelijk investeren in startups. Vanaf € 1000 kun je al meedoen.

Besprekingen leiden tot deals

Volgens het Nederlandse Leapfunder (alumnus van Startupbootcamp) leidden informele bijeenkomsten van investeerders steevast tot meer investeringen. Daar moesten ze dus wat mee gaan doen, vond ook Rutger Kemper van Leapfunder: “We hebben gemerkt dat informele investeerders veel eerder investeren als ze de deals met anderen hebben besproken. Ons nieuwe platform biedt investeerders de mogelijkheid om zijn of haar investeerdersnetwerk snel en gemakkelijk uit te breiden.”

Privéberichten en visitekaartjes

Het nieuwe sociale netwerk van Leapfunder zal angels koppelen aan de hand van hun investeringsgeschiedenis en interesse. Investeerders kunnen privé berichten uitwisselen zodra de virtuele visitekaartjes zijn uitgewisseld. Op deze manier hoopt Leapfunder het venture capital- en angel investeerdersnetwerk in Nederland minder gefragmenteerd te maken en moet het ook makkelijker worden voor beginnende investeerders om in contact te komen met ervaren partners.

Groei voor Leapfunder

Kemper: “Als investeerders met elkaar in gesprek gaan, kunnen ze leren van elkaars ervaring en expertise, wat het vertrouwen verhoogt in het nemen van investeringsbeslissingen. Momenteel krijgen veel goede startups geen overlevingskans omdat ze hun funding niet rond krijgen.” Een win-win-win situatie: investeerders kunnen beter geïnformeerd kansen grijpen, terwijl goede startups niet zonder startgeld blijven zitten. En meer investeringen betekent ook meer groei voor Leapfunder.

30 startups

Leapfunder is in januari de drempel van 2 miljoen euro aan investeringen gepasseerd, inmiddels zijn ze al voorbij de 2,5 miljoen. De groei zit er nog lekker in: de business angel investment community van Leapfunder groeit nog met 7% per week. Inmiddels zijn er 30 startups op deze manier van start gegaan met hun funding, waaronder ULU , CrowdyHouse en Kollekt.fm.

Topics:

Follow us:

Dennis de Vries

Writes about technology for as long as anyone remembers. Hangs out with Apple, Samsung and Sony, but is just as interested in the Google-killer you're currently building in your parents' garage. You can reach him via [email protected]

Featured events | Browse events

June

20junAll Day21TNW Conference 2024The next web is now. 20% with SILICONCANALS20

Share to...