Startupbootcamp introduceert nieuwe financieringsvorm voor zijn startups

|

|

Last update:

Startupbootcamp is sinds de oprichting in 2010 flink gegroeid, met programma’s in onder andere Amsterdam, New York en Singapore. Vandaag lanceert het acceleratorprogramma voor startups een nieuwe financieringsvorm op Leapfunder, die het volgens de oprichters een stuk makkelijker maakt om in startups in te investeren.

Startupbootcamp Smart City & Living

Het gaat hier om het Smart City & Living, een sectorspecifiek acceleratorprogramma van Startupbootcamp dat 11 april van start ging. Dit programma richt zich op het ondersteunen en begeleiden van tech-startups op het gebied van Smart City, zoals The Internet of Things, Open Data, Smart Energy en Smart Home.

Samenwerking Leapfunder

De samenwerking met Leapfunder maakt het voor investeerders mogelijk om in een keer direct te investeren in tien startups tegelijk. Investeerders behouden de controle over hun investering omdat er gebruik wordt gemaakt van een fonds voor de periode waarin het benodigde geld wordt opgehaald. “Samen met advocaten van E&Y HvG hebben we een wijze van investering ontwikkeld die geen langetermijnkosten met zich meebrengt,” aldus Marc Wesselink, Selectie en Alumni Partner bij Startupbootcamp Amsterdam. “Meteen nadat het geld van de investeerders is verdeeld onder de deelnemende startups, krijgen de investeerders zelf het beheer van de investeringen in handen, als onderdeel van hun persoonlijke portfolio.”

Converteerbare obligaties

Eerder begon Startupbootcamp al een succesvolle pilot voor het E-commerce programma., waarin gewerkt werd met zogenaamde horizontale converteerbare obligaties. Deze alternatieve financieringsmethode, waarin kortlopende leningen later kunnen worden omgezet in een aandelenbelang, wordt steeds populairder bij startups en investeerders. De reacties op de pilot waren positief, dus wordt er doorgegaan met het initiatief.

Uitbreiden

Rutger Teunissen, oprichter van 24sessions, een SaaS-oplossing voor online advies, legt uit: “De converteerbare obligatie bood ons de kans om ons tech-team uit te breiden, en om de eerste serieuze stappen als bedrijf te zetten. Dat deze constructie wordt aangeboden via het Leapfunder-platform is ook een groot voordeel. Op deze manier hoeven we ons geen zorgen te maken over juridische zaken en houden we tijd over om ons te richten op de groei van de business.”

- A message from our partner -

Topics:

Follow us:

Editorial team

The editorial team of Silicon Canals brings you technology news from the European startup ecosystem. 

Share to...