Tinybots wint Rotterdamse Startersprijs 2016

|

|

Last update:

Wang Long Li en Robert Pauwe van Tinybots hebben de Rotterdamse Startersprijs 2016 gewonnen. De prijs: een jaar lang kosteloos een volledig ingericht kantoor betrekken in het Groot Handelsgebouw te Rotterdam. Daar kan Tinybots verder werken aan het ontwikkelen van robots die mensen met dementie ondersteunen in hun zelfredzaamheid.

Teruggeven aan de maatschappij

Ruim achtduizend mensen stemden in totaal op de zes genomineerden, waarna vier finalisten overbleven. Tinybots liet na een overtuigende pitch in de finaleronde startups Rememberme.nl, The Collectors en Shogolo achter zich. De jury van de prijs (bestaande uit Marius Meurs (directeur Groot Handelsgebouw), Jolique Möller (winnaar 2015 en eigenaar ilovefashionbloggers) en Oscar van Veen (managing partner Mangrove) sprak lovende woorden uit over de winnaar: “Een erg mooie presentatie voor een schitterend product. De passie en persoonlijke drive zijn zichtbaar en het is mooi om te zien hoe ze met technologie iets terug willen geven aan de maatschappij. Bovendien is het indrukwekkend om te zien wat ze nu al bereikt hebben.”

Zelfredzaamheid

Tinybots maakt Tessa; dat is een sociale robot die mensen met dementie (en hun verzorgers) ondersteunt in hun zelfredzaamheid. Tinybots geven de gebruiker meer dagelijkse structuur, bijvoorbeeld door het onderhouden van vriendelijke gesproken herinneringsberichten en het spelen van persoonlijke muziek. Contact op een toegankelijke manier.  Oprichters Wang Long Li en Robert Paauwe studeerden samen aan de VU in Amsterdam. Naast het ingerichte kantoor kan Tinybots ook rekenen op coaching van experts en de introductie in een aantal grote zakelijke netwerken.

Topics:

Follow us:

Editorial team

The editorial team of Silicon Canals brings you technology news from the European startup ecosystem. 

Share to...