Titanenstrijd tussen startups om een miljoen dollar

|

|

Last update:

Een primeur voor Nederland: op 1 maart vinden er in Amsterdam de 1776 Challenge Dutch Cup Finals plaats. 20 Nederlandse startups zullen alles uit de kast halen om de beste pitch te geven. De inzet: een investering van een miljoen dollar en 50.000 dollar aan prijzengeld. 1776 heeft al meer dan 250 startups over de hele wereld geholpen om te groeien.

Veelbelovend

De deelnemers zijn veelbelovende start-ups uit de fintech-, educatie- en gezondheidssector. Denk bijvoorbeeld aan Fitmo. Dit bedrijf koppelt met een app gebruikers aan personal trainers. Een andere deelnemer is Jetwise, dat gebruikers in staat stelt om altijd en overal een privéjet te boeken. Aan de andere kant van het spectrum is er InvoiceSharing, dat een gratis boekhoudapp biedt.

Schermafbeelding 2016-03-01 om 09.58.37

1776 Challenge Cup

Amsterdam behoort nu tot de meer dan 50 steden over de hele wereld waar de 1776 Challenge Cup wordt georganiseerd. 1776 is een internationale startup-incubator. Het bedrijf steunt startups die zich inzetten voor een betere wereld door fundamentele problemen op te lossen. Ze zijn actief in het onderwijs, op het gebied van energie en duurzaamheid, gezondheid, transport en stedelijke issues.

De 20 startups die meedoen strijden om drie felbegeerde plaatsen in de West-Europese finale. Dan zijn ze nog maar een stap verwijderd van de internationale finale in Washington D.C., waar de definitieve strijd om de investeringsdollars zal losbarsten.

evan-cc-article-1480x500

- A message from our partner -

Jury

De jury bestaat uit zakelijke zwaargewichten Marque Joosten, Siemon van den Berg, Kors van Wyngaarden en Bjorn Niels, bekend als respectievelijk de oprichter van Funda, de oprichter van the Datacenter Group, Medical Officer Digital Healthcare bij Philips en Director Customer Development Retail ABN-AMRO.

Het evenement wordt georganiseerd door TSO (The Startup Orgy) en ABN-AMRO. Het vindt plaats in het ruime kantoor van TSO aan het Muntplein. In dit gebouw, vroeger het hoofdkantoor van ABN Amro, zijn op dit moment 15 startups en 50 freelancers gevestigd. Buiten het verzorgen van kantoorruimte organiseert TSO evenementen voor de Nederlandse startupscene. De avond wordt gehost door BoomChicago. De deur gaat om 17:30 open en het is om 21:00 afgelopen.

Topics:

Follow us:

Editorial team

The editorial team of Silicon Canals brings you technology news from the European startup ecosystem. 

Featured events | Browse events

Current Month

June

27jun3:30 pm7:30 pmSummer Founders CircleAWS & Women in VC: “Emotional Intelligence, Mental Wellbeing & Cultivating Cultures”

Share to...