LOEY Awards is op zoek naar beste startup founder

|

|

Last update:

Dit jaar worden voor de zesde keer de LOEY Awards uitgereikt aan de beste Nederlandse online ondernemer die uitzonderlijke prestaties levert in zijn of haar vakgebied. Eerdere winnaars zijn niet bepaald onbekende namen: Pieter Zwart van Coolblue won hem bijvoorbeeld al eens eerder. Naast de reguliere prijsuitreiking wordt ook de LOEY Starters Awards uitgereikt.

Drukwerkdeal

Vorig jaar was Marco Aarnink (als jongste winnaar ooit) van Drukwerkdeal.nl de winnaar. Aarnink werd tot winnaar verkozen omdat hij volgens de jury bijzonder goed inspeelde op de kracht van het internet om zijn onderneming te laten groeien. Van gordijnenverkoper tot eigenaar van de grootste drukwerkwebwinkel in de Benelux – dat verdient een LOEY.

LOEY Starters Awards

Interessanter (zeker voor dit blog) is dat naast deze reguliere prijsuitreiking ook de zogenaamde LOEY Starters Awards worden uitgereikt (hier nomineren). Deze prijs is in het leven geroepen voor online ondernemers die minimaal een halfjaar (en maximaal drie jaar) actief zijn met hun startup. Ook deze prijs wordt dit jaar voor de zesde keer uitgereikt, en ook hier geldt dat de eregalerij niet uit onbekende namen bestaat: Marten Blankensteijn van Blendle won de prijs vorig jaar bijvoorbeeld nog. Daarvoor: Maarten Lens Fitzgerald van augmented reality­browser Layar en Fabian Dudek van Nestpick.

15010616588_4bf777491e_z

Interessant: hoewel de winnaar van de LOEY Award wordt verkozen door een vakjury, kan je bij de Starters Awards zelf ouderwets stemmen (dat doe je hier).

 

- A message from our partner -

Geen grote cheque

Tja, en dan heb je zo’n LOEY in je prijzenkast staan, en dan? Een geldbedrag win je niet, maar daar gaat het volgens de initiatiefnemers van de prijs ook niet om. Juist in de online industrie zijn immateriële beloningen zoals merkblootstelling, media-aandacht en netwerkuitbreiding zeer waardevol en belangrijk voor de groei van je organisatie – vooral als het om een startup gaat.

Investeerders

Op het evenement (waar een strikte gastenlijst gehanteerd wordt) waar de prijs wordt uitgereikt, lopen allerlei potentiële, invloedrijke investeerders rond. Ook belangrijker: er wordt over je startup of onderneming geschreven in online en offline media. Nog beter: de winnaar van de LOEY Award door de organisatie het hele jaar gezien als ambassadeur van de online industrie, een waardevolle bedrijfsidentiteit én institutionele bevestiging van je doeltreffende ondernemerschap. En dat is zeker op lang termijn toch een stuk beter dan een kartonnen cheque van 2500 euro, toch?

Foto’s LOEY – boven Marten Blankesteijn, founder van Blendle

Topics:

Follow us:

Editorial team

The editorial team of Silicon Canals brings you technology news from the European startup ecosystem. 

Share to...