Startup-community Young Creators lanceert exclusieve co-workingplek voor jonge ondernemers

By

Stam

By

Stam

|

|

Last update:

We zullen er niet omheen draaien: we zijn hier op de redactie mega-, mega-fan van Young Creators, dé (Facebook)-community voor creatieve en ambitieuze tieners en studenten met interesse naar media, tech en startups. Vandaag zal in samenwerking met B.Amsterdam een co-workingplek worden geopend die exclusief is voor jonge ondernemers, gelijktijdig met de lancering van de vernieuwde online portal.

Logo Young Creators

Rijke community

Jaarlijks organiseert Young Creators meer dan vijftien evenementen, lezingen en masterclasses waar (piep)jonge ondernemers kunnen leren van bedrijven zoals Uber, Apple en Blende. Achterliggende gedachte tijdens die evenementen: alles begint met een goed idee, maar hoe kan je daar de wereld mee veranderen?

Actieve en drukbezochte Facebookpagina

Op de zeer actieve en drukbezochte Facebookpagina van Young Creators (met ruim 7000 (piep)jonge leden tussen de 12 en 26 jaar) wordt continu kennis gedeeld, netwerken uitgebreid en informatie uitgewisseld. Heb je een vraag of probleem? Goede kans dat je binnen een half uur op de juiste weg bent geholpen of met een ander talent in contact bent gebracht. Van kleine vragen over WordPress-thema’s en geschikte namen voor startups tot vacatures voor junior developers en copywriters – ieder vraagstuk komt aan bod.

Waardevol

En dat is waardevol. Het geeft creatieve jongeren die met een idee rondlopen een toegankelijk platform dat houvast biedt, handvatten geeft en ontwikkeling faciliteert. Het ambitieuze idee om van Nederland een land te maken dat gunstig is als vestigings- en broedplaats voor nieuwe startups uit binnen- en buitenland zal altijd afhankelijk blijven van nieuwe ideeën – van jonge mensen die al op zeer vroege leeftijd de mogelijkheid krijgen om iets te ontwikkelen, iets te bouwen.

- A message from our partner -

Masterclass bij Blendle (Lou Muuse)
foto: Lou Muuse

Logische stap

De opening van een fysieke werkplek is te zien als een logische stap voor de veelbelovende community om door te groeien – juist in de hedendaagse digitale wereld. De community is momenteel verspreid over het hele land en bestaat uit zelfstandigen die alleen of in een kleine groep vanuit huis werken. Het bieden van een werkplek zal er volgens de oprichters van Young Creators voor zorgen dat deze mensen beter en sneller met elkaar in contact komen – het biedt een inspirerende plek waar men veel van elkaar kan leren, veel meer dan een Facebookpagina dat kan doen.

Energie en nieuwe connecties

“De energie en nieuwe connecties die je op zo’n dag opdoet zijn extreem waardevol. Een dag werken met Young Creators eindigt na samen een hapje eten in de bar mét veel nieuwe ideeën,” aldus Robert van Hoesel (22), de oprichter van Young Creators.

Nieuwe website

Met de lancering van de werkplekken wordt ook een nieuwe website gelanceerd waarop een gedeelte van de huidige Facebook-activiteiten uitgebreid zullen worden. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om gratis vacatures te plaatsen en te zien welke projecten door de community worden gebouwd. Van Hoesel: “Young Creators is lang onder de radar geweest. We willen nu de community blootstellen aan opkomende startups en grotere techbedrijven, omdat daar veel behoefte is voor het talent in de community.”

Website + Mobile

Meetup

Op de nieuwe website krijgen ondernemers ook de mogelijkheid om een meetup te starten met andere creatievelingen en kosteloos gebruikmaken van de eventspaces in B. Amsterdam. De werkplekken via Young Creators zijn per maand (175 euro) of per dag (15 euro) te huur.

Foto boven: Lou Muuse

 

Topics:

Follow us:

Stam

Journalist, editor and author. Focus on entrepreneurship and interviews.

Share to...