Startupbootcamp neemt intrek in ultrahippe ‘startup-stad’ B.Amsterdam

Startupbootcamp neemt intrek in ultrahippe ‘startup-stad’ B.Amsterdam

This article will take you 2 minute(s) to read

Afgelopen donderdag was het zover: Neerlands’ bekendste startup-accelerator Startupbootcamp en hun ‘corporates willen ook iets doen met startups’-partneronderneming InnoLeaps hebben samen met IBM Innovation Space intrek genomen in het voormalige IBM-kantoor B.Amsterdam. Het moet een echte startup-stad worden, en als wij Startupbootcamp mogen geloven zelfs ‘een van de grootste Europese ecosystemen […] voor innovatie en startups’ worden.

Startup-stad B.Amsterdam

Nu is dat wellicht wat hoogdravend, maar dat het een prachtige locatie is, is evident. Voor wie goede benen heeft, want vanaf het centrum is het dik een half uur fietsen. Maar dan heb je ook wat. Zo’n 500 gasten kwamen vanuit de Startupbootcamp-community op de opening: mentoren, investeerders, alumni, startups en partners. Het nieuwe hoofdkantoor van Startupbootcamp is de creatie van een stad binnen een gebouw, zoals ze het zelf omschrijven: een ‘startup-stad’ op liefst 1.000 vierkante meter. Vele bekende startups nemen zowel tijdelijk als vaste kantoorruimte af.

Uitbreiding noodzakelijk

Het is een ultrahippe plek, onder frisse, hedendaagse  architectuur in ‘Berlijnse’ stijl zoals een bezoeker het omschreef. Niemand uit het Startupbootcamp-netwerk zal dan ook het wat steriele voormalige hoofdkwartier bij Vodafone naast Amsterdam CS missen, is onze inschatting. “De uitbreiding naar de nieuwe kantoorruimte was noodzakelijk door de sterke groei van onze programma’s in Amsterdam,” zegt Patrick de Zeeuw, mede-oprichter van Startupbootcamp Global. “Met ons nieuwe hoofdkwartier verwachten we de meest veelbelovende en innovatieve startups ter wereld in ons ecosysteem binnen te halen en hen een thuis te bieden voor ontwikkeling, inspiratie en groei van hun bedrijven.”

Innovation Space

Startupbootcamp is gevestigd op dezelfde verdieping als IBM Innovation Space en InnoLeaps. IBM Innovation Space is een fysieke locatie waar ondernemers, startups en ontwikkelaars kunnen innoveren en samenwerken met IBM. InnoLeaps helpt corporates te denken en te handelen als startups. Steeds meer corporates maken gebruik van de methodieken die binnen Startupbootcamp worden gehanteerd om startups snel en effectief te laten groeien. InnoLeaps helpt teams afkomstig van multinationals zoals Philips, Thales, Vodafone en ING.

Leave a Reply

*