Amsterdamse startup-school gaat jeugdwerkloosheid te lijf

Amsterdamse startup-school gaat jeugdwerkloosheid te lijf

This article will take you 2 minute(s) to read

Aan de ene kant barst Amsterdam van de startups die, in gunstige gevallen, flink groeien en op zoek zijn naar slim en goed personeel. Aan de andere kant blijft het in diezelfde stad ook voor hoogopgeleide jongeren soms moeilijk om aan een baan te komen. Breng die twee bij elkaar, en je hebt een win-win situatie. Daarom is vandaag de B. Startup School Amsterdam (BSSA) van start gegaan.

Een heuse startupschool in Amsterdam

De Amsterdamse startup-school is afkomstig uit de koker van de Amsterdamse ‘startup-stad’ B.Amsterdam, die werkruimtes aanbieden in Amsterdam West. De opleiding heeft specifiek als doel om jeugdwerkloosheid in de hoofdstad aan te pakken. BSSA gaat met hulp van een subsidie vanuit het regioplan starten met het opleiden van 300 jeugdige werklozen om ze daarna aan een baan te helpen in de startup of IT-wereld. Na deze eerste groep hebben ze de ambitie om 600 jeugdwerklozen per jaar op te leiden. De opleidingen, veelal in de categorie worden verzorgd door toonaangevende startup opleiding instituten die lang niet alleen uit Nederland komen.

Verschillende startup opleidingen

Voor de BSSA zijn B.Amsterdam een samenwerking aangegaan met het Amsterdamse Economic Board en Startup Amsterdam een samenwerking aangegaan met een hele reeks aan opleidingen en wervingspartijen. Zo kunnen studenten instromen bij het Nederlandse The App Academy, The talent institute, Upstarter en Professional Rebel. Ook kunnen ze via BSSA terecht bij het van oorsprong Zweedse Hyper Island, het Franse Le Wagon en NYCDA uit New York. Die laatste is al langer aanwezig in Amsterdam nadat ze in juli door B.Amsterdam naar Nederland zijn gehaald, maar biedt voor BSSA een voltijd opleiding programmeren van drie maanden in Amsterdam aan.

12017677_680659338737348_3264383155286254496_o

Tweede startup-school in Amsterdam

Het is niet de eerste opleiding in Amsterdam die zich specifiek richt op startups. Enkele weken terug werd de Growth Hacking Academy gepresenteerd, een opleiding aan de UvA en VU die studenten het principe van growth hacking aanleert. Dit vak gaat in november van start.

Inschrijven kan nu

De BSSA is vanochtend om 11:00 gepresenteerd door wethouder Kajsa Ollongren (foto midden). Vanaf vandaag kunnen geïnteresseerden zich inschrijven via de website van de B. Startup School Amsterdam. Daarna volgt een selectieproces, waarbij potentiële studenten op basis van competenties worden ingedeeld bij de passende opleidingen.

Leave a Reply

*